Events, Projects

PAD-projekti mukana kukkasipulien istututustalkoissa

November 18, 2015

+2

Lapinlahden Lähde-yhdistys järjesti su 18.10.2015 kukkasipulien istutustalkoot Lapinlahden sairaala-alueella. PAD-projektin osallistujat olivat paikalla omalla teltalla kertomassa projektista. Kyseessä oli ensimmäinen tapahtuma jossa PAD-ryhmä oli mukana. Tällä kertaa Arcadasta paikalla oli neljä sairaanhoitajaopiskelijaa, kolme opettajaa sekä projektin assistentti.

Päivä alkoi PAD-teltan kokoamisella johon tarvittiin monta kättä auttamaan. Saatuamme teltan koottua oli aika asettaa penkit ja pöydät paikoilleen ja näin tapahtuma lähti käyntiin. Lähde-yhdistyksen jäsen toivotti kaikki tervetulleiksi jonka jälkeen kukkasipuleiden istutus virallisesti alkoi. Päivän aikana kerroimme projektista, jaoimme kyselylomakkeita mielenterveyteen, sen hoitoon ja asenteisiin liittyen. Talkoihin osallistuvat ja muut ohikulkijat osallistuivat mielellään, varsinkin kun osallistumisen kiitoksena sai kahvia ja pullaa.

Talkoiden yhteydessä PAD-ryhmä piti paneelimuotoisen keskustelutilaisuuden, jossa keskusteltiin asenteista mielenterveysongelmista kärsiviä kohtaan. Keskustelemassa olivat PAD-projektista lehtorit Marina Arell-Sundberg ja Jukka Piippo, psykiatrian lääkäri Kristian Wahlbeck, näyttelijä Tapio Liinoja,  HOK-Elannon henkilöstöpäällikkö Antero Levanen sekä , FinFami-yhdistyksen edustaja Petteri Liikanen. Keskustelu oli vilkasta ja paneeli vaikutti olevan samaa mieltä siitä, että mielenterveysongelmista kärsivät kohtaavat usein asenteita jotka vaikeuttavat työelämään pääsyä, ja että asenteiden tulisi muuttua. Myös yleisö osallistui keskusteluun esittämällä kysymyksiä ja jakamalla omia kokemuksiaan asiasta.

Päivän aikana oli mahdollista osallistua tulppaanijoogaan jossa osa liikkeistä tehtiin parin kanssa. Sairaala-alueella oli m.m. muusikko soittamassa ja laulamassa. Kaunis syksyinen sää houkutteli ihmisiä ulos nauttimaan ulkoilmasta.Pad projektet (1)