Events, Projects

PAD – hankkeen CV-paja

December 19, 2016

Keskiviikkona 7.12 oli Arcadan tiloissa PADin CV -paja. Olimme saaneet vieraaksi valokuvaaja Paula Oseniuksen kertomaan työstä yleisesti media-alalla, ja siitä miten nuoret halukkaat voisivat alalle pyrkiä.

Osalla nuorista on halu päästä tulevaisuudessa työskentelemään erilaisiin media-alan tehtäviin. Paula kehotti olemaan aktiivinen ja hakemaan työharjoitteluihin. Hän sanoi, että itse hän arvostaa hakijoissa innokkuutta ja rehellisyyttä, sekä työhakemuksissa sitä, ettei hakemus ole kopio joka on lähetetty sataan muuhun yritykseen.

Media-ala ei ole niin hohdokasta kuin monesti luullaan, ja Paula sanoikin, että harjoittelijat saavat varautua glamour elämän sijaan aluksi kaikenlaisiin avustaviin töihin kahvin keitosta kaikkeen muuhun. Työ on myös aika yrittäjäpainotteista ja alan haasteita ovatkin pitkä työpäivät ja epäsäännölliset tulot.

Paula kertoi, ettei huono koulumenestys välttämättä tarkoita sitä ettei tulevaisuudessa menestyisi. Hän rohkaisi olemaan välittämättä muiden mielipiteistä ja rohkeasti menemään kohti omia unelmia. Hän itse on päässyt alalle kovalla työllä, tahdonvoimalla ja sisukkuudella.

Ryhmässä keskusteltiin siitä millainen CV- olisi hyvä lähettää työtä hakiessa. Riikka Nieminen, joka on rekrytoinut paljon työntekijöitä, painotti samaa asiaa kuin Paula, eli että hakemus on hakijansa näköinen.  Jos haluaa laittaa valokuvan hakemuksen liitteeksi, niin sen ei ainakaan kannata olla some maailmassa tyypillinen ”huulet törröllään” kuva.

Ryhmässä keskusteltiin myös siitä miten kaikenlainen työkokemus sekä opiskelu (alan ulkopuolinenkin) voi auttaa tulevissa työtehtävissä.

Puhuimme myös siitä, että jos nuorella ei ole työkokemusta tai ei pääse heti opiskelujen jälkeen työelämään, voi hakeutua järjestö-, yhdistys- tai vapaaehtoistyöhön. Niistä saa hyvää kokemusta ja samalla pääsee tutustumaan näiden työkulttuuriin ja verkostoitumaan. Näistä paikoista voi myös löytyä se tuleva työpaikkakin.

Lopuksi vielä Paula otti ryhmäläisistä ammattimaiset kuvat jotka kukin voi halutessaan liittää tuleviin työhakemuksiin.

Suuri kiitos Paulalle ja Riikalle hienoista neuvoista ja ryhmäläisille osallistumisesta.

Kuva: PAD -hankkeen työntekijöitä