Student Life

Utbytesstudier – mitt bästa beslut någonsin

February 11, 2016

Jag beslöt mig för att åka till Malmö på utbyte höstterminen 2015. Ett av mina bästa beslut någonsin! Det blev ett fem månaders äventyr med många nya vänner för livet och oförglömliga fester och minnen.

Malmö högskola var välkomnande och ordnade en väldigt lyckad inspark för oss utbytesstudenter, fylld av aktiviteter och fester. Själva högskolan består av flera olika byggnader, två av dem alldeles intill vattnet, Orkanen och Niagara. Niagara invigdes nu i höstas, 2015, så vi var de första studenterna som fick ta del av de nya utrymmena. Mera om Malmö högskola och deras kursutbud kan man läsa på deras hemsida: här

Malmö är en liten och trevlig stad, i alla fall mindre än jag själv hade förväntat mig. Man kan cykla överallt och levnadskostnaderna är små jämfört med Helsingfors. Lund ligger nära Malmö, en vacker stad värd att besöka. Det är också väldigt lätt och nära att åka över till Köpenhamn från Malmö, ca 15 minuter med tåg över bron.

Jag hade turen att bo i ett studenthus med alla andra utbytesstudenter (ca 72 olika nationaliteter allt som allt). I Rönnen International, studenthuset för oss utbytesstudenter, hade alla eget rum med toalett och dusch men vi delade kök på varje våning. Vi var ca 26 människor på varje våning, våning 5-9. Att dela kök var absolut inga problem, kändes mera som att varje morgon äta frukost tillsammans med sin stora familj. Vi hade alla en otrolig gemenskap och jag uppmuntrar alla som har möjlighet att åka på utbyte att ta chansen! Jag lärde mig så mycket om mig själv, om andra kulturer och människor, fastän jag ”bara” åkte till vårt grannland. Att skapa nya kontakter öppnar så många möjligheter också för framtiden och framförallt har man alltid vänner som gärna tar emot en om man känner för att resa ut på nya äventyr i världen.

/Anna Korpak, socionomstuderande