Education, Projects

Arbetet med MKs introfilmer fortsätter…

December 4, 2017

Som vi nämnde i vårt första blogginlägg jobbar vi som läser första året på mediekultur för fullt med att producera nya introfilmer för vår utbildnings inriktningar!

Efter två veckors arbete har grupperna filmat intervjuer och vi kommer snart till de sista momenten av produktionen. För att få en gemensam känsla i filmerna använder vi oss av samma musik och liknande bildsättning även om alla filmteam gör en personlig film. Vi som gör making of-filmen har följt med grupperna under inspelningarna. Det har varit intressant att se i första hand vad som kan gå fel och hur man löser små missöden som kan hända vid inspelningar.

Planering av tidsanvändning har varit en stor faktor i produktionen. Att ta kontakt med och briefa de personer man ska intervjua i tid är mycket viktigt, då man i värsta fall kanske måste filma om intervjun om inte allt fungerat som det ska. Under kommande vecka ska vi fixa de sista detaljerna inför klippet. Vi vill gärna filma med drönare, men för att det ska lyckas behöver vi en dag med klart väder väldigt snart, så vi kan bara hålla tummarna.