Cooperation, Entrepreneurship

Ledarskapspodden, Avsnitt 5

February 1, 2017

+1

Framtida trender för arbetet

I Ledarskapspoddens femte avsnitt träffar vi entreprenören och ledaren Rasmus Östman. Rasmus skulle egentligen inte alls bli någon ledare, men råkade ändå bli det då han tillsammans med sin bror och kompis startade ett företag i slutet av sin studietid på Arcada. Efter det har mycket hänt och företaget har växt. Rasmus inger lugn och trygghet och ger intryck av att vara en mänsklig och saklig ledare som låter varje blomma blomma. Han ger utrymme för sina anställda att växa och utvecklas, även om teamet är en viktig stöttepelare.

Rasmus kommer att dela med sig av sina viktigaste lärdomar och hur han tycker att en bra ledare ska vara. Hur tror han att ledarskapet kommer att förändras i takt med att samhället och arbetskulturen ändras? Vilka kommer då ledarens viktigaste uppgifter vara, och har ledaren samma uppgifter idag som för tio år sedan?

Vi vill gärna höra din feedback, och hur du tänker kring de här frågorna, både som ledare och som medarbetare. Skriv en kommentar här nedan eller tryck på gilla knappen om du delar Rasmus tankar och åsikter.

I Ledarskapspodden intervjuar mediealumnen och företagaren Jeanette Harf sex stycken erfarna ledare, som alla kommer från olika branscher. De berättar sin egen historia och reflekterar kring hur de ser på ledarskap.

Varje avsnitt avslutas med att Jeanette sammanfattar diskussionen tillsammans med överlärare Mia Forss, som presenterar olika teorier och hur de kan användas i den egna vardagen.

Lyssna på avsnitt 5 av Ledarskapspodden här nedan, eller bege dig till SoundCloud där samtliga avsnitt hittas i takt med att de publiceras!