Cooperation, Entrepreneurship

Ledarskapspodden, Avsnitt 3

January 17, 2017

+2

Ledarens roll som förebild

I veckans avsnitt av Ledarskapspodden, det tredje i serien, kommer vi att få träffa en energisk och utåtriktad Benjamin Harf. En mångsysslare som gått från elmontör till elingengör och som idag är egenföretagare, VD och ledarskapsmentor. Benjamin har varit med och byggt upp en kunskapsorganisation från noll och skapat en framgångsrik organisation, med mottot att själv vara den förebild som man vill att anställda ska vara.

Benjamin känner man igen på hans positiva attityd och vilja att få saker att hända. Han är inte rädd för att fatta beslut och att målmedvetet styra en verksamhet. Vi kommer att samtala med Benjamin kring ledarens roll och makt. Vad är en ledares främsta uppgifter, och hur har de utvecklats? Hur kan man inspirera och motivera sina medarbetare så att alla presterar sitt yttersta?

Vi vill gärna höra din feedback, och hur du tänker kring de här frågorna, både som ledare och som medarbetare. Skriv en kommentar här nedan eller tryck på gilla knappen om du delar Benjamins tankar och åsikter.

I Ledarskapspodden intervjuar mediealumnen och företagaren Jeanette Harf sex stycken erfarna ledare, som alla kommer från olika branscher. De berättar sin egen historia och reflekterar kring hur de ser på ledarskap.

Varje avsnitt avslutas med att Jeanette sammanfattar diskussionen tillsammans med överlärare Mia Forss, som presenterar olika teorier och hur de kan användas i den egna vardagen.

Lyssna på avsnitt 3 av Ledarskapspodden här nedan, eller bege dig till SoundCloud där samtliga avsnitt hittas i takt med att de publiceras!