Cooperation, Entrepreneurship

Ledarskapspodden, Avsnitt 1

January 3, 2017

+2

Ledarens uppgift att skapa det perfekta teamet

I det första avsnittet av Ledarskapspodden kommer vi att få träffa statsvetaren som gick via politiken och som idag jobbar som VD för ett kunskapsbolag, Folkhälsan Utbildning Ab. Anna Bertills är en sprudlande och energisk ledare som i sin vardag balanserar mellan hårt jobb och aktivt familjeliv. Anna kom in i bolaget för att bygga upp verksamheten från noll, eftersom det var frågan om två olika organisationer som skulle sammanslås och bilda en ny organisation.

I avsnittet diskuterar vi teamarbete, teamkultur och hur man skapar en god anda på arbetsplatsen. Hur tar man olika personligheter i beaktande i ett team? Vilka spelregler är det som gäller, är lika för alla bäst eller är det okej att man har olika tillvägagångssätt för olika personer i personalen?

Vi vill gärna höra din feedback, och hur du tänker kring de här frågorna, både som ledare och som medarbetare. Skriv en kommentar här nedan eller tryck på gilla knappen om du delar Annas åsikter!

I Ledarskapspodden intervjuar mediealumnen och företagaren Jeanette Harf sex stycken erfarna ledare, som alla kommer från olika branscher. De berättar sin egen historia och reflekterar kring hur de ser på ledarskap.

Varje avsnitt avslutas med att Jeanette sammanfattar diskussionen tillsammans med överlärare Mia Forss, som presenterar olika teorier och hur de kan användas i den egna vardagen.

Lyssna på avsnitt 1 av Ledarskapspodden här nedan, eller bege dig till Soundcloud där samtliga avsnitt hittas i takt med att de publiceras!

Foto av Anna Bertills: Malin Åbrandt