Events, Projects

Om kulturproducenternas evenemangsproduktion

May 4, 2017

Snart har även vi kulturproducenter avklarat återigen ett skolår. För oss på första året känns det även bättre – snart har vi avklarat vårt första år på Arcada! Men det är betydligt enklare sagt än gjort kan jag berätta. För att även vi skall avklara vårt första år, har vi fått som en sista uppgift innan sommarlovet att komma igenom en kurs under namnet evenemangsproduktion. Ordet evenemangsproduktion förklarar sig själv ganska långt, men det kan vara ett stort mysterium om hur det egentligen går till. Men låt mig förklara.

Processen började med att dela oss i grupper och välja våra ledare. Via frivillig handuppräckning valde vi åt oss en projektledare, en projektassistent och fyra producenter för varje delgrupp av projektet, vilka är teknik&logistik, säkerhet&område, marknadsföring&press och program. Alla dessa grupper ansvarar speciellt för sitt, men i slutändan jobbar alla ändå ihop för att ha en fungerande kommunikationskedja och för en fin slutprodukt. De som sitter i ledningen har ett större ansvar för att det ovannämnda skall ske smidigt.

Efter att ledningen valts ut och alla i gruppen blivit indelade i varsin grupp börjar brainstormingen – skedet då allas hjärnor går på övervarv antingen på grund av en massa ideér eller på grund av tomhet. Det är svårt att försöka tvinga fram kreativitet, men som tur har man inspirerande klasskompisar som hjälper ens hjärna på traven. Efter brainstormingsskedet är det dags att skala ner ideér, förhoppningsvis hitta den historiska röda tråden och sedan börja planera. Vad kommer att behövas? Hur kommer det att fixas? Vem skall man kontakta? Alla frågor om när, var, hur, vem, varför måste besvaras och det kan stundvis bli väldigt jobbigt och stressigt. Jag undrar inte varför det kallas jobb.

Sedan efter många om och men och blod, svett och tårar är vi på slutspurten av både evenemangsproduktionen och skolåret. Om en vecka gäller det då vi tar över utrymmena Verandan i Kampen och Temporary i Berghäll och skall ordna program för högskolestuderande från Helsingfors och Stockholm. Allting börjar vara i skick då programmet har finslipats, marknadsföringen har börjat, säkerhetsplaner och riskanalyser har gjorts och tekniken har bokats.

Vi väntar med iver på att få verkställa vårt hårda arbete och hoppeligen besöker just DU våra evenemang vi jobbat så hårt för. Vi lovar att du inte kommer att ångra det. Evenemangen heter bland annat Stories of Dirty Minds, Stories of Bullshitting och Stories of Expression. Väckte detta ditt intresse? Mera information om evenemangen hittar du på Facebook.

facebook.com/storiesofhki

med all kärlek,

KP16