Events, Student Life

Kom och upptäck dina kreativa sidor

May 4, 2016

Skolåret börjar närma sig mot sitt slut, det är inte ens en månad kvar till sommarlovet. Normalt är det vanligt att folk mera eller mindre börjar lida av skoltrötthet och tiden till de där underbara tre månaderna juni, juli och augusti verkar aldrig komma.

Nästa vecka ordnar Arcadas kulturproducent studerande sex stycken evenemang som på ett eller annat sätt knyter till storytelling: bild, kläder, musik, antitalang, film och text. Detta är ett perfekt tillfälle komma bort ur vardagen för att bara slappna av och träffa nya människor som du potentiella kan adda till din FB-vänlista.

Veckan börjar på måndag med att Theo Sandström, alias Felone, drar en graffiti-workshop. Du behöver inte tänka på att ta med dig egna sprej- och/eller färgburkar, de finns färdigt på plats. Det enda du behöver tänka på är att ta dig själv och dina idéer med på plats.

På tisdagen ordnar vi en Loppis-marknad. Du skall förstås anmäla dig till oss på förhand om du vill ställa upp som försäljare, men att hyra ett bord kostar ingenting. Före själva Loppisen så har du i ett par timmar på dig att i lugn och ro skriva små korta berättelser om plaggen du tänker sälja.
Om det blir plagg över, så istället för att släpa hem alla kläder så kan du skänka dem till välgörande ändamål.

Under Arcadas jämställdhets dag uppträdde den feministiska DJ-gruppen Menkkaklubi. Nu har de gått med på att ordna en DJ-workshop dit ALLA är välkomna att delta – oavsett kön. ”Equal sex, equal success” är deras motto. Till detta evenemang, som äger rum på onsdagen, är det möjligt att komma och gå som man vill. Garanterat en unik upplevelse.

 

13087331_230692947289849_2331226994625817036_n (3)

Men hej, vad är bra storytelling om man inte kan kompensera det med någonting av motsatsen? På torsdag ordnas det en Disaster-night, en s.k. antitalang kväll. Här kan du med stolthet visa hur lik en näktergal kråkan låter i jämförelse med din sångröst, eller hur dina skådespelartalanger faktiskt får Tommy Wiseau att framstå som Marlon Brando.

Fredagen är det filmvisning. Vi kommer att visa upp tre olika filmer gjorda av Arcadas filmstuderanden. ”Je T’aime”, som är en romantisk musikal, ”Postkortsklubben”, en svart drama/komedi, och dramat ”Vem minns Nelson?”.

 

index

Evenemangveckan avslutas med en rap&poesi kväll. Här har du möjlighet att med fritt valda ord uttrycka dig med sång och rytm på vilket språk du vill – ja, även om det språket är Fornnordiska. Idén med veckan är att låta folk uttrycka sig på det sätt som passar dem bäst, inte vad samhället eller majoritetsbefolkningen anser.

Alla evenemang sker på Albertsgatan 12 i Helsingfors. Kolla på FB för mera info.

 

13062443_228368777522266_7255416647463153768_n (2)