Student Life

Frukostpodden

November 16, 2016

Hej på er! Detta inlägg kommer att handla om Lilli & Malle, två stycken österbottningar som nu studerar kulturproducentskap på Arcada och som tillsammans har startat en podcast med namnet, Frukostpodden!

Hur började allt?

För lite över ett år sedan fick vi ett brev på posten där det stod “Grattis! Du har blivit antagen till utbildningen Kulturproducent vid Arcada.”

Samtidigt som tårarna strömmade pga. lycka, väcktes en känsla av rädsla. Att bli antagen till Arcada betydde alltså en flytt till Helsingfors, Finlands huvudstad. En flytt flera hundratals kilometer från familj och vänner, en flytt från trygga Österbotten till en storstad.

Det är något som händer med en när man tar sig ur sin “comfort zone” och flyttar till ett ställe där man aldrig tänkt sig lev eller bo, men man gör det ändå för att man ska få den utbildningen man drömt om, för att kunna jobba med det man brinner för.

Att ta sig från en liten plats till en storstad och vända upp och ner på livet totalt är väldigt lärorikt och spännande. T.ex. tog det en flytt hundratals kilometer bort för att vi (malle & lilli) ens skulle säga hej till varandra, fastän vi bott i samma stad i tre års tid.

Vi har blivit varandras stöd när det kommer till saker som vilken buss ska man ta? Hur ska man lära sig att hitta? Vad ska man säga i butiken när kassören inte kan svenska? Hur ska man berätta för läraren att man inte förstår? Vad betyder egentligen ordet kela, när det inte handlar om FPA. Och vad ska vi kunna åstadkomma i framtiden, med vårt bagage och vår nästintill obefintliga finska? En dag när vi satt och pratade vid frukostbordet, som vi brukar göra eftersom vi äälskar frukost så sa vi lite på skämt, vi borde starta en podd.

Och så blev det!

En podd där vi pratar om precis allt möjligt, där vi kan prata om vardagen men också om vårt liv i Helsingfors. En podd där vi kan ventilera våra tankar för att väcka uppmärksamhet och förklara för de som inte förstår, hur är det egentligen att bo på ett ställe där man inte känner sig som hemma? Och nå ut till de som kanske sitter i samma sits som vi gjorde, för lite över ett år sedan.

Frukostpodden är din ursäkt för att få sitta och äta frukost länge på söndagar, det är en underhållande podd där du får lyssna på oss som pratar om vad som har hänt, vad som händer och vad vi upplever!  Det finns någonting för alla, inget avsnitt är sig likt!

Från oss alla till er alla en riktigt god frukost!

Frukostpodden hittar du på

Mail : frukostpodcast@gmail.com

Facebook : Frukostpodden

Instagram : Frukostpodden

Soundcloud: Frukostpodcast