Events, Projects
  • Nicke Aldén, årets Egil-host!

  • Nicke Aldén, årets Egil-host!

  • Nicke Aldén, årets Egil-host!

Egilgalan 2015 presenterar sin host: Nicke Aldén!

May 21, 2015

Egilgalan är väldigt nöjd och stolt för att få presentera årets gala-host: Nicke Aldén!

Nicke Aldén är ett bekant röst och ansikte från radio X3M där han hörs på Veckoslutskommittén och podden Ordet. Dessutom har han blivit vald som Svenskfinlands tredje största kändis! Aldén titulerar sig själv som filmnörd, vilket passar ju bra i hop med Egilgalan, där vi säkert kommer att få höra och se hans passion för filmvärlden med en glimt i ögat.

Aldén ser ivrigt fram emot sitt host-uppdrag:

“Som den stora oscar- och filmnörden jag är förväntar jag mig en finlandssvensk version av en Hollywoodkväll kryddad med överraskningar och minnesvärda ögonblick. Har aldrig tidigare varit på Egilgalan och att få agera värd under kvällen samtidigt som jag blir av med min Egiloskuld är såväl skrämmande som upphetsande.”

Då vi frågade om hur Aldén ser på den finlandssvenska filmscenen verkade han nöjd och dessutom ha tillit för de nya, unga talangerna:

Den finlandssvenska filmscenen lever och mår bra. Massvis med glada amatörer gör stordåd med små medel och Svenskfinlands filmmaestro nummer ett, Borgåbördige Klaus Härö, hör till landets främsta storytellers. Och det bästa? Det finns många fler dolda talanger inom branschen i ankdammen som bara väntar på rätt tillfälle att stråla.​

Om några dagar kommer vi alla att få se även fler av de nya, fina talangerna och vem vet, kanske framtidens Klaus Härö döljer sig bland de unga Mediekulturstuderanden på Arcada!

Nicke Aldén hittar du på följande sociala medier:

Twitter: https://twitter.com/nickealden

Instagram: https://instagram.com/nickealden/

– Sara, kulturproducenterna