Events, Projects, Student Life
  • Statyer med bottenfärg.

  • Peik målar!

  • Nästan färdig!

Egilstatyetter!

May 20, 2015

Sista veckan före Egilgalan 2015! Spänningen stiger och på onsdagen den 20.5. kommer vi att få veta vilka filmer som är nominerade i årets Egilgala. Före det skall vi ta en titt bakåt i tiden och bekanta oss med vad vi hållit på med under förra veckan.

För en vecka sedan började Kult rf:s instagram fyllas med konstiga bilder där Egilgala-produktionsteamet var utklädda i kemistrockar, skyddshandskar och höll på med konstiga kemikalier. Vad handlade allt detta egentligen om?

Vi har inte ändrat vår studieinriktning eller glömt bort Egilgalan, inte alls! Det som vi  egentligen sysslat med är att vi startade samarbete med plasttekniklinjen på Arcada för att kunna tillverka riktiga Egil-statyetter som delas ut åt vinnarna på årets Egilga!

Två av våra producenter; Jori och Peik  valdes ut för att ta ansvaret över att tillverka statyerna. Arbetet i plastlabbet har innehållit mycket nytt som de blivande kulturproducenterna fått lära sig. Kaisa, som är med i dekorationsteamet för Egilgalan, har designat den nyfödda Egil-statyn. Nu har Jori och Peik jobbat hårt i Arcadas laboratorie i en veckas tid och slutligen har vi alla nio stycken Egil-statyer klara! Dessa statyer kommer att delas ut till vinnarna i samband med prisutdelningen på Egilgalan den 25.5. på Gloria.

vårt instagram-konto kan ni kolla närmare hur det gick till under produktionen av statyerna.

– Sara, kulturproducenterna