Events, Projects
  • Förberedning av BUU-disco

  • En glad hop kulturproducentstuderanden

BUU-dagen; en succé

November 28, 2017

I helgen ägde BUU-dagen rum i Arcada. Fem minuter före evenemanget började gick redan nyfikna barn och föräldrar in genom huvudingången. Medan ljudnivån i högskolan höjdes för varje minut kunde man emellan urskilja uppspelta barnröster som berättade för sina föräldrar om hur de ville besöka BUU-discot, pyssla, eller hur de inte kunde vänta på att se BUU-ledarna. Med andra ord var stämningen på topp.

Som arrangör för hela spektaklet och efter att ha arbetat på den stora dagen i flera veckor kände vi oss mest utmattade, men viktigast av allt; stolta. Efter att nervositeten lagt sig kunde vi alla njuta av dagen och ha det roligt. Vi, Kp17 har inte arbetat ihop på ett så här stort evenemang tidigare, alltså gjorde succén oss lite extra lyckliga. Den enda motgången som kom emot var att BUU-stämpeln, som vi skulle gå omkring i under dagen, behövdes under BUU-showen under hela dagen. Detta orsakade dock inga problem för någon, allting löstes. Klagomålen under dagen var också få, vilket vi ser som en stor vinst eftersom småbarnsföräldrar enligt egen erfarenhet ofta har mycket saker att anmärka.

I år besökte rekordmånga barn och föräldrar BUU-dagen, och det verkade också vara motvilligt för besökarna att lämna Arcada. Vi möttes av nöjda föräldrar, glada ansikten och utmattade men leende barn som dansat loss på BUU-discot när vi skötte byten av arbetsstationerna. Discot hade vi i år planerat från scratch, det var vårat stora ansvarsområde, och vi kunde nöjda pusta ut då det var väldigt omtyckt. Även DJ Renen Rudolf var på plats som tydligen var spännande för discobesökarna.

Vårt arbete under dagen fungerade i skift på de olika punkterna men själva schemat var väldigt flexibelt då en från klassen blev sjuk och BUU-stämpelspektaklet rörde om i tidtabellerna helt. Dock detta kunde dagen fortsätta utan problem.

När det kommer till kritan under själva evenemangsdagen kan vi vara glada över allt de arbete vi gjort och all den tid vi satt ner på projektet. Då kan vi vara nöjda över det vi skapar för andra, klappa varandra på axeln och berätta att vi lyckats.

Kram – Kp17