Events, Projects

Arcada goes Tenho

October 10, 2016

Hey!

Let’s spola tillbaka ett par veckor, mer exakt till den 29 augusti. Dagen som vissa av oss väntade på med iver, dagen som vissa av oss inte var så förberedda inför. Det vill säga, första skoldagen.  Tänk dig ett gäng gulis kulturproducentstuderande som springer efter deras lärare på Helsingegatan efter att hon mindre kunde bry sig om alla blev av på rätt hållplats med spårvagnen. Jap, det var vi. Välkomna till yrkeshögskolan kan man väl säga.

Medan läraren “går raskt” längs med Helsingegatan springer vi, för att inte bli efter och hittar oss till slut framför dörren till Tenho Restobar. Tankarna snurrar kring var är vi, vad gör jag, hur skall jag stå, har jag ätit idag, månne vi får mat här, vem är den där jappen bredvid mig, var alla dessa verkligen på inträdesprovet, och så vaknar man till då vi uppmanas att stiga på. Se on nyt menoa se!

På Tenho får vi höra nyheterna: om sex veckor skall NI ordna en festival HÄR. Okej? Är ni säkra? Väntar ni möjligtvis på någon annan grupp som skall komma på besök hit? Nej. Okej. Det hör ju till en kulturproducents talanger att kunna ordna keikkor och grejer. Visst, KP16 (kulturproducentskapsstuderandesombörjadehöstentvåtusensextonjusttomakeitclearkcool) fixar.

Så började brainstormingen och planeringen och förverkligandet. Via detta projekt och denna planeringsprocess har vi inte enbart lärt oss hur man ordnar ett evenemang, men även en hel del om varandra och sist men inte minst en massa om oss själva. Vi har upplevt både upp- och nedgångar, men det viktiga är att vi har upplevt dessa tillsammans och skulle inte kunna föreställa ett bättre sätt att påbörja vår kulturproducentskaps karriär i Arcada än vad vi nu har gjort.

Denna sex veckors process kommer strax till sitt slut då det denna vecka smäller på Tenho både tisdag och onsdag när KP16 tar över. Ändå känns det konstigt att om en vecka behöver vi inte mera bestämma produktionsmöten angående evenemangs programmet eller tillbringa sömnlösa nätter tänkandes på evakueringsplanen av restaurangen. What is life liksom?

I ivrig väntan på denna vecka och de följande fyra åren på Arcada,

med all kärlek,

KP16