Alumni, Entrepreneurship, Events, Projects

Backstage på Miley Cyrus

June 5, 2014

+1

Miley Cyrus har varit i Helsingfors. Jag tror att det är få som har missat det. Tack vare att jag genom vårt företag Stenback jobbar tillsammans med Vashon Johnson, basisten i bandet som spelar Stenback så fick jag mig också en annan upplevelse av Mileys konsert än andra. Jag fick uppleva konserten från backstage, se hur helheten var uppbyggd och hur scenen såg ut. Producent-, teknik- och scennörden jublar! Att se detta otroliga bygge som består av ca 28 långtradare med teknik och rekvisita, ca 300 personer som ansvarar för scen-, ljus- och teknikbygge samt dessutom lokal personal som hjälper till är helt galet. Tänk er den planering och design som ligger bakom detta och tänk er den logistik som skall byggas upp för en världsturné. Galet! Dessutom så tog det bara 4 timmar att bygga upp helheten i Hartwall Arenan. FYRA timmar! Gå in på youtube och kolla på någon filmning av konserten så förstår ni min förvåning. Dessutom vill ju folk snabbt iväg från jobbet så det tog ca 1,5 timme att packa ihop. Det kallar jag bra planering och koordinering. Jag stod i Front of house mixarens område och kunde se hur personalen efter en bestämd koreografi vid ungefär hälften av konserten efter att Miley och bandet hade kört sitt akustiska set på scenen vid FOH bordet började packa ihop. Allt gick enligt ett bestämt schema som man såg att hade gjorts många gånger tidigare. Det här gänget startade sin världsturné i februari och innan dess hade dom repeterat inne i en hall i Los Angeles, så vid det här skedet är rutinerna så smidiga så att allting går utan att tänka.

Visst försvinner en liten del av magin då man har sett backstage och vet hur scenen är uppbyggd, men det var det helt klart värt. Jag stod mest bara mållöst och beundrade Miley Cyrus på scenen. Det är helt otroligt att en 21-åring kan äga scenen, sjunga fantastiskt och göra sin egen grej hela tiden med ett starkt budskap. Jag hade förväntat mig något smaklöst men det var det inte trots vaginor, dildon, tungor, jättar, småväxta, kurvor, flygande hot-dog, enorm hund och mycket annat. Vashon Johnson som spelade med Miley redan då hon var Hanna Montana är otroligt stolt över henne och att få vara med och se hur hon hela tiden utvecklas som musiker.

Efter konserten hängde vi med musikerna och dansarna i hotellets lobby och jag kan konstatera att oberoende på vilken nivå man jobbar så fungerar snacket och efterspelet på samma sätt och efter att man har turnerat tillsammans i flera månader så är skämten lika halvdåliga som på vilken turné som helst och man börjar rådda med vilka platser man har besökt.