Alumni, Entrepreneurship, Events, Projects

Att landa

May 12, 2014

+1

Jag håller på och landar från en kraftansträngning som den avgörande etappen av projektet BY innebar för mig. Vi hade vernissage i lördags och gav ut utställningskatalogen på samma gång. Om du undrar vad det är jag skriver om så kan du kolla på projektet via den här länken: http://www.proartibus.fi/sve/verksamhet/by/

Att landa från ett arbete och ett projekt som har hållit på i 3,5 år och som nådde sin kulmen genom nästan dygnet runt arbete mot slutet är svårt. Men jag har under åren lärt mig något. Jag förstod att rensa kalendern för den här veckan och istället satsa på att se på Netflix, springa, städa och sitta på kaffe. Rensa mina tankar och tänka över mitt nästa steg. För BY-projektet tar inte slut med den här vernissagen, utan nu går vi in i nästa skede då den nu står i Ekenäs tills 3.8 och sedan skall förberedas för sin Europaturné samtidigt som jag vill få ut katalogen till en så bred publik som möjligt.

Men vad innebär det att landa från ett projekt? Jo att ge sig tid att njuta av det goda arbete som har gjorts. Alla konflikter och alla problem som har lösts. Alla utmanande hinder som lyckats bestiga. Och det faktum att slutresultatet är bra. Jag har alltid varit dålig på att belöna mig själv efter att ett projekt är genomfört. Jag har nästan direkt rusat på in i nästa. Men den här gången bestämde jag mig för att ge mig en ordentlig belöning. Men vad svårt det är att från att ha jobbat fullt, stoppa och ta en sak i taget. Jag kollar mail och facebook litet hela tiden. Blir arg över småsaker och vet inte vad jag skall göra med mig själv.
Men glädjen över att ha uppnått ett stort mål och förverkligat sina visioner så gott som precis så som det var tänkt för 3,5 år sedan är helt fantastiskt!

Nu skall jag andas och ligga och spotta i taket en stund innan jag åker och hämtar sonen från dagis…. Kanske jag skall kolla Facebook en gång till…. Nej, kanske inte….