Student Life

SCHOOL ACTION DAY- LET’S #BEACTIVE 2016!

September 16, 2016

Morgonen gryr i ett soligt Alberga. Lufttemperaturen är kring +11 grader. Klockan 8 har Arcadas studenter börjat plocka fram sina stationer och det råder en förväntansfull stämning. Till School Action Day förväntas det över 8000 skolelever. Det finns över 35 olika grenar, som ytterligare är indelade i cirka 10 kategorier. Från instruktörens synvinkel kommer dagen att vara utmanande.

Vi som fantastiska bloggansvariga, Erica och Johan, fick bevittna glada miner och positiv attityd bland de olika grenarna. Det soliga och varma vädret gav deltagarna definitivt en extra kick. Som tidigare sagt, fanns det grenar mellan himmel och jord. Vi kommer att presentera de grenar som vi ansåg att var mest underhållande.

Bland racketsporter fanns det kricket, boboll och golf. Det sistnämnda, golf, tycker vi var ett modigt val till evenemanget. Med hjälp av punkten kanske barnen fick en ny uppfattning och mera förståelse för sporten. Så tänker åtminstone vi, som inte själva under vår barndom haft möjlighet att pröva på sporten från skolans sida.

Bollsporter innehöll bland annat fotboll, handboll och amerikansk fotboll. Den amerikanska fotbollen verkade väcka barnens intresse och nyfikenhet inför grenen. Den ansvariga personen för punkten verkade vara nöjd med barnens insats. Som instruktörer var två spelare från Helsingfors Roosters och några studerande från Solvalla Idrottsinstitut. Vi skulle gärna se denna sport inom skolgymnastiken, och inte bara spelande, utan även driller och kast m.m.

På området hittade vi också en street punkt som erbjöd basketboll, dans, parkour och skateboarding. Skateboarding väckte vårt intresse. Det skulle kunna vara en annorlunda gymnastikform i skolan som möjligen skulle väcka ny motivation bland eleverna (beroende på kostnaderna).

Under dagens lopp hade barnen även möjlighet att bekanta sig med myndigheterna, dvs. polisen och brandkåren. Det som flera barn såg fram emot var Duudsons som uppträde på scen och mass-stafetten. Det påminde oss om det finlandssvenska evenemanget Staffetkarnevalen i miniatyrform.

Det som vi var speciellt nöjda med var mångsidigheten och urvalet av olika grenar. Eleverna vi snackade med verkade gilla de olika grenarna, allt från paddling till ultimate.
Till slut vill vi skryta över vår klass insats under dagen. Alla skötte sin egen punkt utmärkt och exemplariskt. Vad annat kan man ens förvänta sig av II15?
Allt detta verkställdes till största delen av vår ”Sugar Daddy” (Christian Buchert) som visade stor auktoritet och fick oss att jobba för ett gemensamt mål.

Allt som allt var dagen en prima succé. Tack för oss!

XOXO GOSSIP II15