Events, Projects

Planeringsarbetet inför Sweet Sweat är i full gång!

September 15, 2015

Hej!

I år är det vi, Matias Anthoni och Lasse Forsström, som ansvarar för att ordna evenemanget Sweet Sweat. Sweet Sweat är ett samarbetsprojekt med Haaga-Helia, Lapin Ammattikorkeakoulu, Kajaanin Ammattikorkeakoulu och vi på Arcada där målet är att under en dag få unga att röra på sig och ha roligt medan man motionerar. Samtidigt hoppas vi på att det väcks intresse för motion hos de unga och kanske de hittar någon ny och intressant motionsform.

På själva evenemanget har vi hjälp av 1a 2a och 3e årets idrott och hälsopromotion studenter, och tillsammans försöker vi organisera en oförglömlig upplevelse med nya motionserfarenheter.

Förra året ordnades Sweet Sweat för första gången där vi på Arcada ordnade en motionsaktivitetsdag för ungefär 200 niondeklassister från Esbos högstadieskolor.

I år gör vi det igen. Den här gången förväntar vi oss ungefär 300 niondeklassister och vi har flera nya programpunkter och några klassiker från förra året.

Idén med evenemanget är att få unga att röra på sig mera. Vi strävar efter att erbjuda nya upplevelser och ordna en massa nya och annorlunda programpunkter under evenemanget. På så sätt hoppas vi att alla hittar något som man tycker om och trivs med.

Planeringsarbetet är fortfarande i full gång och vi håller för tillfället på med att finslipa detaljerna inför nästa veckas spektakel.

/Matias och Lasse