Cooperation, Education, Events

Intressanta och lärorika dagar om konditionstestning

April 4, 2019

Vi idrottsinstruktörer på Arcada fick möjligheten att arbeta med LTS (Liikuntatieteellinen Seura) projekt ”Kuntotestauspäivät” 21–24.3.2019. Projektet var en del av kursen Sports management. Våra uppgifter innehöll bland annat kommunikation och marknadsföring inom Arcadas kanaler, organisering av förhandsanmälningar för studeranden och personal samt hjälpa till under evenemanget.

Kuntotestauspäivät är ett årligt evenemang som ordnas för alla inom idrottsbranschen. Temat för evenemanget varierar från år till år. Temat för det här året var evidensbaserad konditionstestning inom personal training verksamheten. Det här året fick Arcada äran att vara värd för årets evenemang. Föreläsarna som deltog var bland annat den välkända Dr. Mike Israetel, och M.S. James Krieger från Weightology.net. Förutom föreläsningarna ordnades det även flera workshops för deltagarna.

Under evenemanget ansvarade vi för förberedelser, hjälpte till under föreläsningarna och drog även pausgymnastik för deltagarna. Som belöning för vårt arbete fick vi delta på de intressanta föreläsningarna under dagarna.

Vi ansåg att Kuntotestauspäivät var ett lärorikt projekt där vi fick en bild över hur ett evenemang uppbyggs och organiseras. Det var särskilt givande att se hur ett evenemang av denna storlek ordnas och att arbeta med marknadsföringen och kommunikationen inom Arcadas kanaler.  Vi hoppas att de kommande årskurserna får möjligheten att delta i motsvarande projekt!

Karsten van Breemen och Teo Hyrske, Idrottsinstruktör 2016