Events

Idrottsalumner, se här!

May 27, 2016

Kira Lindqvist, sista årets idrottsinstruktörsstuderande och arbetsmyra. Bloggar i samband med en fördjupad praktik som projektansvarig för idrottsinstruktörernas alumnträff hösten 2016.

Har du någon gång suttit i skolans tomma bibliotek en fin sommardag och skrivit ett skolarbete, utan att egentligen ens inse att du faktiskt pluggar? Om du svarade ja, grattis – du har då, precis som jag, hittat rätt bland alla de otaliga studielinjer och inriktningar vi finländska studerande erbjuds.

Vad är det då för spännande projekt jag håller på med som framkallar en sådan drivkraft och studiemotivation att inte ens en molnfri himmel kan slita mig från lilla torgets soffa, Amicas kaffe och min bärbara dators tangentbord? Det ska jag berätta om för er.

Under de kommande månaderna kommer jag att tillsammans med min högprofilerade, sakkunniga och alldeles underbara arbetsgrupp lyfta idrottsinstruktörernas alumnverksamhet till en helt ny nivå. I september, fredagen den 23.9 närmare bestämt, är det nämligen dags att bjuda in Arcadas experter inom idrott och hälsa – alumner, lärare, studerande – till en heldag av föreläsningar, aktiviteter, mingel och annat roligt program.

Evenemanget, som bär namnet II United, är mitt hjärtebarn. Det är produkten av brainstorming i timtal och litervis med kaffe, där grunden utgörs av en blåögd liten flickas hoppfulla visioner om att skapa något nytt och lämna ett bestående intryck. Historian bakom namnet förtjänar ett eget inlägg, så håll uppkik här för mer ingående information om evenemanget, givetvis inbakat i en massa allmänt flum och skitsnack à la moi. Vi hörs!

/Kira