Student Life

Förberedelser av School Action Day- Let’s #BeActive

September 12, 2016

School Action Day- Let’s #BeActive – är en del av den Europeiska kommissionens initiativ Europeiska idrottsveckan (European Week of Sport, EwoS). Denna temavecka ordnades första gången i september år 2015. Europeiska idrottsveckan uppmuntrar finländare att aktivt röra på sig och ger även kunskap om vilka effekter motion har. Evenemanget ordnas under hela veckan i 11 olika städer i Finland.

För barn och ungdomar ordnas det ett evenemang i Alberga den 13.9.2016 mellan klockan 9-16. På plats finns skolelever från lågstadiet och högstadiet.

Arcada deltog ifjol på ”Vesisankarit”-evenemanget på Helsingfors Simstadion. I år deltar vi andra årets idrottsinstruktörstudenter i School Action Day i Alberga. Vår uppgift är att instruera fyra olika punkter som innehåller någon typ av aktivitet. De fyra punkterna innehåller bland annat elefantfotboll, samarbetsövningar, stafett med hinderbana och aktiviteter i skogsmiljön. Punkterna är anpassade för både de unga lågstadieeleverna och för de äldre högstadieeleverna.

Elefantfotboll går ut på att spela fotboll med en stor jumppaboll. Samarbetsövningarna innehåller olika problem som grupperna ska komma på en lösning till. Stafett med hinderbana kräver bra motorik och får garanterat pulsen att stiga. Stafetten erbjuder ett bra tävlingsmoment för alla lagen. Aktiviteter i skogsmiljön erbjuder tre olika stationer; dragkamp, repknytning och objektsökning.

Vi har förberett oss väl och verkligen försökt satsa på punkterna så att de ska vara så motiverande och roliga som möjligt. För att allt skulle gå som på ”Strömsö” drog vi igenom alla punkter tillsammans med vår klass och finslipade innhållen. Vi är ivriga för den kommande dagen och tror att den kommer att bli en succé!

Som bloggansvariga kommer vi, Erica och Johan, i nästa inlägg skriva om hur evenemanget lyckades.

XOXO GOSSIP II15