Education, Events

En glamourös kväll i idrottens tecken

February 12, 2016

Torsdagen den 4 februari blev jag frågad ifall jag kunde ställa upp och representera både Arcada och Utbildningen till idrottsinstruktör på FSI:s årliga Idrottsgala. ”Absolut!” svarade jag där jag satt i skolans matsal, och frågade sedan vilket datum galan är. ”Om två dagar” var svaret. Sedan var det bara att slå i gång klädkrisen.

Det blev lördagen den 6 februari, vilket innebar sista minuten-shopping för att hitta en passlig klänning i kombination med helt för lite tid för sminkning. Tillsammans med idrottsstuderande Tanja Ketola gjorde vi oss fina med en hel del stress och spänning. Ingen av oss hade någonsin varit på en gala förut, och vi är inte heller de mest glamourösa personerna, så vi kände att förväntningarna var höga både från Arcadas sida, men också för oss själva. Vi repeterade informationen vi fått på förhand om utbildningsprogrammets framtid och begav oss iväg med taxi för att undvika regnet och förstörda frisyrer.

Vi anlände till restaurang Bank och blev välkomnade av Mia Lönnroth som ansvarade för Idrottsgalan. Till näst blev vi fotograferade och sedan var det dags för mingel med ett glas bubbligt i hand. Det var väldigt pirrigt och obekvämt till en början. Alla verkade vara toppidrottare eller känna varandra från förut, men som tur hittade vi Camilla Wikström-Grotell, prorektor och prefekt för avdelningen hälsa och välfärd, och hann byta några ord innan det var dags för middagen.

Vi blev serverade oxcarpaccio och sydafrikanskt vin, morots beurre blanc och andra delikatesser som vi med tur kunde uttala rätt. Mellan rätterna var det dags för prisutdelning för Bragdmedaljen, Årets tränare, Edvin Wide-priset, Ungdomspriset, Årets sportklipp och Årets förening. Det tog inte länge förrän vi märkte Oona Kivelä i matbordet, världens bästa poledansare med fyra VM-guld, och vi tänkte båda svimma för en sekund. Det var otroligt roligt att se kända idrottare och förebilder under kvällen. För underhållning längs med kvällen stod bland annat Kim Herold, Emma Schnitt och dansgruppen 6PACKSHOW.

För att sammanfatta kvällen är vi väldigt tacksamma för möjligheten att delta i Idrottsgalan. Vi vill tacka både Arcadas personal och FSI för en mycket rolig och ögonöppnande kväll!

/Lisa och Tanja, andra årets studerande på Utbildningen till idrottsinstruktör