Cooperation, Education, Events

Stafettkarnevalen dag två: strumpbyxbowling och prisutdelning

June 12, 2017

Efter fredagen och den första dagen av Stafettkarnevalen smakade det verkligen med sömn. Väl utvilade var vi redo för dag nummer två! Klockan sju ringde väckarklockan och det var dags att fara iväg mot Alberga idrottsplan. När vi anlände till stafettkarnevalen var tävlingen i full gång. Första starten hade gått redan lite efter 8 på morgonen.

Vi gick till vårt tält, ställde i ordning och hade genast folk i lång kö bakom öppningen till tältet. Eftersom gårdagens program var en stor succé körde vi med samma upplägg. Den enda ändringen vi gjorde i programmet var att dragkampen ersattes med strumpbyxbowling. Strumpbyxbowling går ut på att man trär ett par strumpbyxor på huvudet med tennisbollar i strumpändorna och försöker fälla omkull vattenflaskor som står på rad. Detta utfördes som en tävling parvis. Den som fällde omkull alla sina flaskor först vann och fick ett pris.

Vi hade just och just fått fixat i ordning programmet då där redan var många nyfikna i kön till vårt tält. Alla ville vara med och tävla och vi tyckte att vi knappt hann börja med tävlingen före priserna redan tog slut. Förutom eleverna var också Arcadas förstavårdsstudenter ivriga över att vara med i tävlingen.

Arcada hade även äran att vara med i stafettkarnevalens prisutdelning och dela ut priserna till det vinnande laget i gymnasiepojkarnas gatustafett. Pojkarna fick som pris förutom sina medaljer och pokaler Arcadas KeepCups.

Dagen börja än en gång lida mot sitt slut, och det var dags att börja packa ihop vårt pick och pack. För att själv ännu få njuta av feelisen på stafettkarnevalen blev vi kvar för att heja på skolorna som kommit till finalen. Stämningen var otrolig precis som alltid.

Mycket nöjda med veckoslutets planering och förverkligande kunde vi nu säga tack och hej till årets stafettkarneval. Vi är glada över att vi fick vara med och uppleva stafettkarnevalen än en gång. Vi ses igen nästa år!

Mikaela & Erika
andra årets fysioterapistuderande