Cooperation, Education, Events

Solsken, dragkamp och tennisbollar på Stafettkarnevalen

May 26, 2017

Dags för en rapport från den första dagen av Stafettkarnevalen! På fredagen startade dagen med att vi steg upp klockan 8 för att packa ihop all utrustning vi behövde från skolan med till Alberga. När vi höll på att packa ihop våra saker märkte vi att ett av innebandymålen vi hade tänkt ta med var alldeles för stort för att rymmas in i bilen. Målet hade vi tänkt använda med ett plank framför som hade några hål där man skulle kasta bollar igenom.

Eftersom vi redan tidigt på morgonen hade en tidtabell att följa måste vi snabbt komma på en alternativ lösning. Plan B blev att plocka ihop några foam rollers och använda dem istället. Genom att placera dem i en pyramid på marken tänkte vi att det gick bra att försöka kasta tennisbollar in i dem. Nu måste vi skynda oss att packa sakerna in i bilen för att ännu hinna äta ett rejält morgonmål på Arcada för att orka med dagen. Rekommenderar starkt.

Klockan 10 anlände vi till Alberga var stafettkarnevalsförberedelserna var i full gång. Första starten gick först kl. 12 men platsen vimlade redan nu av ivriga elever och arrangörer. På fredagen var det endast lågstadieklasserna som tävlade i stafetterna.

Vi gick till tältet som var uppsatt kvällen innan och började ställa i ordning alla tillbehör vi hade med oss. På schemat stod det idag bollkast, dragkamp samt rörlighetsutmaning. Vi hade flera andra evenemang i bakfickan att använda för säkerhets skull, när vi inte visste hur det skulle räcka med deltagare under dagens lopp, men överraskande nog var de tidigare nämnda programmen så populära att det inte gick att stoppa leken mitt i. Vi hade kö till Arcadas tält precis hela dagen!

Dagen gick väldigt fort tack vare alla elever och lärare som var vid vårt tält och var med i våra aktiviteter. Ett stort tack till Froosh som var med och delade ut smoothies som pris till eleverna för att de deltog i vårt program. Det gjorde många barn ivriga att kämpa i bollspelet.

Sammanfattat var dagen full av glädje och skratt, värme och solsken samt svettiga ledare från Arcada. När vi gick hem var vi trötta, glada och solbrända!

I nästa blogginlägg skriver vi om dag två!

Mikaela & Erika
andra årets fysioterapistuderande