Education, Events

Det är ALLTID fiilis på Stafettkarnevalen!

May 18, 2017

Hej allihopa!

Vi är Mikaela och Erika, och vi har den stora äran att ta över den här bloggen under några veckors tid! Vi är båda studeranden på Arcada och studerar fysioterapi för andra året. Det vi som fysioterapeuter arbetar med är att lära ut hur man använder sin egen kropp på rätt sätt för att träna rätt och undvika skador.

Varför är det vi som skriver i den här bloggen då? Jo, vi är nämligen med i ett projekt där vi kommer att marknadsföra Arcada på inget mindre än Svenskfinlands poöuläraste sportevenemang, dvs. STAFETTKARNEVALEN! Vår uppgift i detta projekt är att hålla er läsare uppdaterade om vad som komma skall under Stafettkarnevalen för vår del. Under Stafettkarnevalen kommer vi att ha ett aktivitetstält vid stadion där vi ordnar olika spel och lekar där det är meningen att utmana kroppen på olika sätt. Vi kommer att skriva några blogginlägg före själva karnevalen och sedan också efter.

Vi är med i detta projekt för att vi är båda är intresserade av olika evenemang som samlar människor för att motionera och röra på sig. Vi är personligen bekanta med stafettkarnevalen genom att vi själv deltagit flera gånger. Mikaelas idrottsbakgrund är att hon har hållit på med orientering ända sedan hon var liten, så hon är en riktigt erfaren sprint när det kommer till att löpa distans. Erika har också sportat aktivt ända sen hon var liten, speciellt inom konståkning som hon har hållit på med de senaste 15 åren.

Mikaela: “Jag har varit med i Stafettkarnevalen typ 6-7 gånger då jag gick i Sibbo Kyrkobyskola och Kungsvägsskolan. Jag har bl.a. sprungit i flickornas 12x100m och grässtafetten, vilken alltid är spännande! Det är garanterat att det ALLTID är fiilis på Stafettkarnevalen!

Erika: “Jag gick lågstadiet i Dickursby skola där vi hade som tradition att alla klasser deltog i vår egen ministafettkarneval. I själva Stafettkarnevalen har jag också deltagit både igenom att springa stafett och att vara med i hejarklacken, vilket jag tyckte var jättekul!

Vi är väldigt ivriga om att få vara med i detta projekt och se hur traditionerna har levt vidare från den tiden då vi själv var med och löpte. Vi ses på Alberga idrottsplan!

Mikaela & Erika