Cooperation, Projects

Kick-off är bara början

February 10, 2015

+13

Måndag morgon – veckans jobbigaste dag och tidpunkt enligt vissa. Idag är det ändå en speciell dag, nämligen Expedition Arcadas kick-off. Evenemanget som alla väntat på med spänning och som äntligen skall sparka igång expeditionen på allvar. Vi sitter med projektgruppen och jobbar frenetiskt för att få allt gjort tills klockan fyra då allt skall börja.

Powerpointen är färdig, musiken spelar, banderollen står framme och Vilma och Henkka – våra teambuilding-specialister – står färdiga att ta emot expeditionsdeltagarna. Jag känner mig en aning nervös eftersom det endast sitter två personer i auditoriet. Klockan är förvisso endast tio i fyra men ändå, tänk om ingen fått informationen om kick-off? Men så plötsligt börjar det dyka upp allt fler glada ansikten.

Lilla auditoriet fylls av förväntansfullt sorl men alla tystnar snabbt när Pata tar till orda. Det är mycket information på kort tid. Pata berättar om hur allt började med en öl i Åbo 1994 och hur äventyret fortsatte till Mont Blanc där expeditionen med Petri Mäkilä i spetsen kom 200 meter från toppen men måste avbrytas på grund av ett oväder. Då väcktes också tanken om att bestiga en spikrak bergsvägg men planen rann ut i sanden på grund av en annan expedition till Antarktis och Petris flytt till Spanien.

Vi håller en kaffepaus i programmet där alla har en möjlighet att prata med varandra, äta lite smörgås och bulla och prova expeditionens tuffa fleece-tröjor som vi har Fjällräven att tacka för. Jag hinner proppa i mig några smörgåsar före det är dags att gå till nästa programpunkt. Tur att där finns en massa kismet.

Teamwork är otroligt viktigt på en expedition som denna och därför fortsätter kick-offen med en massa roliga teambuilding-övningar. Gorillor, hästar, ugglor, hundar, katter och lamm fyller klassrummet och försöker hitta sina likar. Vilma säger att hon varit nervös för att dra ett program för så många människor men det går hur bra som helst och alla verkar ha roligt. Det här blir en bra början på de kommande månaderna som vi skall jobba för ett gemensamt mål och jag tror att alla redan vet lite mer om varandra än när vi började.

Sist men inte minst måste vi naturligtvis ta en gruppbild både som minne från idag men också för senare bruk. Det här är verkligen vi som skall åka iväg på expedition. Börjar först nu inse att det här blir av och att vi faktiskt skall åka till Frankrike om ganska exakt tre månader.

/Nina

 

PS Max Edin höll i kameran!

PSS Är du en av de som deltar i expeditionen? Här är då ännu några viktiga datum att sätta upp i kalendern:

12.2 kl 9-12 och 13-14 open office i Pacius
13.2 kl 11-14 open office i Runeberg
26.2 kl 16-20 Teamwork
10.3 kl 16-20 Teamwork
30.3 kl 16-20 Teamwork
22.4 kl 16-20 Teamwork
4.5 kl 10-18 Packing