Education, Projects, Student Life

Expédition France

March 16, 2015

+4

Bonjour!

Sol är kanon. Det är också vår franskalektion, som inleddes i dag!

Att dra sig till skolan 8.30 på måndag morgon hör inte till mina favoritsysselsättningar. För det första är det mycket kallare på morgonen än vad det kommer vara på dagen. Vilket är ytterst frustrande, men bara på morgonen. För det andra luktar det mystiskt på bussen som avgår 7.45, en mycket söt och svidande lukt. För det tredje är det finska folket på mycket dåligt humör så här tidigt. MEN inte idag!

För i dag gassade solen lika glatt som vår fantastiska franskalärarinna Susanna Beck-Seemer!
Då klockan slog 8.30 satt en hög ivriga elever och lärare på Expédition France första lektion.

En stor del av gänget som åker till Frankrike talar inte franska, överraskande nog.
Susanna kommer lära oss fraser som kan vara till nytta i Grenoble, men också bas saker som klockan och siffror. Då Susanna berättade att vi inte koncentrerar på bara gramatiken blev jag mycket glad, för vem tycker egentligen om gramatik? Nu kan vi bl.a berätta vad vi heter, varifrån vi kommer och vem som är ansvarig för expeditionen. Vi kan till och med hälsa borgmästaren välkommen till vårt läger! Men dagens favoritord, som vi kommer använda massor, var ”Enchanté” (trevligt att träffas).
Otroligt nog talar många av oss efter denna lektion ”un petit peu” franska.

Expedition Arcada är enormt tacksamma över positiva och godhjärtade Susanna, som frivilligt drar snabbkursen i franska för hela bunten!

Trevlig vecka på er alla!

Je suis Emma.
Au revoir!