Education, Events

SeaFocus Intelligence Hunt 2

December 20, 2017

+1

Den 14 november besökte en grupp studerande (från Process- och materialteknik) Intelligent Hunt evenemanget ombord på M/S Silja Serenade i Olympia Terminalen, Helsingfors.

Studerande som deltog i tävlingen delades upp i team och varje team fick ett uppdrag, ett case att lösa. Teamen presenterade sina lösningar till sina case under dagen. Alla presentationer bedömdes av juryn och i slutet av dagen meddelades vinnaren.

Under evenemanget presenterades 13 olika case, då det gemensamma temat var att förbättra hållbarheten i sjöfarten, till exempel hur förbättra energieffektiviteten i sjöfart eller på vilket sätt förbättra respons på nödsituationer i de arktiska regionerna.

För oss studerande och publik, var evenemanget speciellt intressant, eftersom med i tävlingen var bekanta studerande från Arcada.

Som studerande är det alltid roligt att delta i evenemang, var man har möjlighet att bekanta sig med riktiga världens problem, och kanske hitta sitt kommande yrke. Samarbete mellan materialteknik och sjöfart är kanske inte det fösta man kommer att tänka på, men det är en karriärmöjlighet.

Som avslutning var dagen lyckad, intressant och inspirerande, eventuellt kanske någon av oss kommer att delta i #IntelligenceHunt3!

Bloggare:

Deltagare i kursen ”Sustainable Maritime Industry Winter School Project” i Process-och materialteknik