Education, Research

Vill du testa Arcada Finna, vår nya Arken?

September 7, 2016

+1

Vi har tagit ibruk en beta-version av Arcada Finna, en söktjänst som så småningom ersätter nuvarande bibliotekskatalogen Arken. Arcada Finna hittar du på https://arcada.finna.fi

En mer googlelik och intuitiv sökfunktion

Nu är det lätt att söka i bibliotekskatalogen: du skriver in ett eller flera ord i sökrutan och begränsar din sökning efteråt enligt exempelvis materialtyp, år eller språk. Arcada Finna ger också förslag på sökningar medan du skriver in dina sökord.

Det är enklare än tidigare att se utlåningsstatus på de olika bokexemplaren. Och om boken du söker är utlånad går det smidigt att söka vidare i andra bibliotekskataloger.

Jämfört med Arken är materialet som ingår större i Arcada Finna. Bl.a hittas alla e-böcker inom samlingen Ebrary.

Arken kommer att fungera parallellt med Arcada Finna under en övergångsperiod.

Arcadas Finna är en del av nationella Finna Arcadas

Finna är Arcadas lokala version av den nationella söktjänsten Finna. Finna ger tillgång till material i Finlands bibliotek, arkiv och museer. Finna administreras av Nationalbiblioteket, och är en del av undervisnings- och kulturministeriets projekt Det nationella digitala biblioteket (NDB).

Ge gärna ris och ros för beta-versionen av Arcada Finna! Tjänsten utvecklas på basen av den respons biblioteket får in. Respons kan ges via ett webbformulär på Arcada Finna eller via e-post till biblioteket@arcada.fi.