Education, Student Life

Välkommen till biblioteket, som finns i C2 bakom infon!

August 22, 2018

+1

Vi i biblioteket hoppas kunna underlätta dina studier, och önskar att du ska trivas i våra utrymmen under din studietid. Här nedan lite info om vad vi kan stå till tjänst med.

Kursböcker

Som ny studerande kommer du att behöva låna en hel del kurslitteratur av oss. Det finns både 14-dagarslån och nattlån av de olika titlarna. Tänk på att vi inte köper en bok för varje student utan det lönar sig att planera sina lån så att man har boken när man verkligen behöver den. Du kan såklart reservera utlånade böcker via Arcada Finna (förutsatt att du anslutit ditt bibliotekskort till Arcada Finna) och vi skickar ett mejl när boken finns att hämta. Du kan också få förfallodagspåminnelser per mejl ett par dagar innan lånetiden går ut. Sedan går det behändigt att förnya lånen online förutsatt att ingen står i kö för böckerna. Nattlånen måste du alltid lämna tillbaka följande vardag före kl. 11. Det finns en låda för bokreturer utanför bibliotekets huvudingång som du kan använda då biblioteket är stängt.

Innan du kan låna och reservera böcker behöver du ett bibliotekskort. Det första kortet är gratis och fås i lånedisken mot att du uppvisar ett fotoförsett ID-bevis.

E-biblioteket har alltid öppet

Via Arcada Finna och Libguiderna har du alltid tillgång till bibliotekets eresurser (e-böcker, databaser och e-tidskrifter) med din Arcada-inloggning även när du inte är på campus.

Undervisning och handledning i informationssökning

För att hjälpa dig att hitta material för dina studier erbjuder vi undervisning  informationssökning för alla utbildningsprogram. Där får du bekanta dig med olika databaser, du lär dig sökteknik och hur du effektivt kan utnyttja bibliotekets resurser. Undervisningen i informationssökning ingår som en del i övriga kurser, och du hittar information om detta i kursbeskrivningarna.

Om den schemalagda undervisningen inte räcker kan du boka tid för individuell handledning i informationssökning genom att fylla i blanketten.

För dig som har läshinder

Vi har även stöd för dig som har någon form av läs- eller skrivnedsättning. Du kan låna inlästa talböcker via Celia. Intyg av studievägledare eller studiepsykolog visas upp i biblioteket där vi sedan hjälper dig att bli kund hos Celia. Du är också berättigad till förlängd lånetid – 28 dagar – för bibliotekets tryckta böcker.

Läs dagens tidning i biblioteket

Passa på att bläddra i nya tidskrifter och läsa dagens tidning när du har en stund över! Vi har även e-tidskrifter via Pressreader som innehåller ca 7000 tidskrifter från 100 länder på 60 språk.

Mångsidiga studiemiljöer 

Det finns många slags studieplatser i biblioteket. Vissa delar ska vara helt tysta, medan andra är det okej att prata i. Vi har också två grupprum som du som student kan boka via scheman på grupprumsdörrarna. En grupp består av minst två personer. Skärmar som kan kopplas till din bärbara dator finns tillgängliga i båda rummen.

Tysta läsesalen har öppet må-fre 7.00-21.45. In och ut kommer du med din Arcada-nyckel utanför bibliotekets öppettider. I läsesalen finns tre stationära datorer för studentbruk.

Totalt finns det 20 st studentdatorer, som kan användas utan tidsbokning.

Kopiera, skanna och printa

Du kan också kopiera, skanna och printa i biblioteket – även utskrift i färg är möjlig. Kopiatorn i tidskriftssalen fungerar med Arcadanyckel. Studerandekåren ASKEN  säljer kopior.

Bibliotekets öppettider

Måndag, tisdag, torsdag 9-17
Onsdag 10-18
Fredag och dag före helg 9-16

Mer information om biblioteket hittar du på bibliotekets webbsidor.

Kontakta oss på biblioteket(at)arcada.fi eller titta in om du har frågor!

 

Följ oss gärna på twitter (@ArcadaLibrary)  och läs denna blogg så får du snabbt tips och nyheter från oss!

Välkommen till biblioteket!