Education, Student Life

Ny informatiker för Hälsa och välfärd på Arcadas bibliotek

September 18, 2017

Bibliotekets personal har fått ett nytt ansikte från och med augusti. Luca Maurizi är informatiker med ansvar för avdelningen för Hälsa och välfärd och vikarierar Sarah Hagström som är föräldraledig.

Här berättar Luca om sig själv och sina första veckor på Arcadas bibliotek.

”Jag är född och uppvuxen i Rom och till Finland flyttade jag först efter att jag blev färdig med mina studier i arkeologi och antikens historia vid Roms universitet. Under studietiden i Rom fick jag chansen att jobba deltid vid universitetsbiblioteket och ganska snabbt insåg jag att det kändes som en naturlig miljö att studera och arbeta i. I Finland fortsatte jag att studera vid Helsingfors universitet och när jag fick veta om möjligheten att samtidigt läsa informationsförvaltning vid Åbo Akademi var beslutet att skaffa bibliotekarieutbildning lätt att ta.

Här på Arcada kommer jag i början av hösten att ha fokus på undervisning i informationssökning för avdelningen för Hälsa och välfärd främst för första och tredje årets studenter. Jag ser fram emot att få träffa er under närstudieträffarna som så småningom börjar vara bokade in i era scheman. Om ni har frågor eller behöver hjälp med informationssökning är det bara att besöka biblioteket här i C2!”