Education, Student Life

“I sommar har jag lyssnat på många böcker som jag kanske inte skulle ge mig tid att läsa annars”

September 23, 2019

“Ljudböcker är ett utmärkt komplement till att läsa fysiska böcker. Jag blev jätteglad när jag blev tipsad om att studerande och personal på Arcada har tillgång till ett stort utbud ljudböcker genom appen Biblio. Jag lyssnar på ljudböcker när jag cyklar till och från jobbet, städar hemma eller gör andra monotona sysslor. I sommar har jag lyssnat på många böcker som jag kanske inte skulle ge mig tid att läsa annars, t.ex. Melinda Gates Kvinnor förändrar världen och Yuval Noah Hararis 21 tankar om det 21:a århundradet. Några lättsmälta romaner har jag också klämt in mellan varven. I Biblio finns både insomningsfunktion och möjlighet till att lyssna i snabbare uppläsningstempo. Litteratur förlänger livet och gör dig klok, så ladda ner appen i dag!”

Magdalena, lektor i svenska och kommunikation

 

Om Biblio

Axiell Media, som upprätthåller ebokplattformen Elib, har utkommit med en mobilapp. I Biblio-appen kan du söka, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt Arcada bibliotekskort och pin-kod, och ser det urval av titlar som biblioteket erbjuder. Kontakta biblioteket om du saknar lånekort eller har glömt din pin-kod.

Du behöver aldrig köa efter populära titlar; Biblio tillåter oändligt antal samtidiga användare.

Lånetiden för en ljudbok/e-bok är 28 dagar, varefter den slutar fungera. Vill du fortsätta läsa kan boken lånas på nytt. Böckerna behöver inte returneras

Appen kan hämtas i AppStore eller Google Play

 

Kontakta biblioteket om du har frågor. Personalen hjälper dig gärna!

Utnyttja din förmån som Arcadan. Biblioteket betalar!