Alumni, Events

Förberedelserna är i full gång inför ”BM 200 år”-dagen!

October 20, 2016

Barnmorskeutbildningen i Finland fyller i år 200 år. Detta kommer vi att fira den 1 november klockan 15.30-19.00 på Arcada. Det blir en möjlighet för utexaminerade barnmorskor och samarbetspartners att se hur barnmorskeutbildningen ser ut idag. Men det blir också en möjlighet för oss att tillsammans blicka tillbaks, och jämföra. Var står vi idag, och hur såg det ut förr? Och fira att vi valt världens bästa yrke!

BM13 fick i uppgift att vara med och planera programmet. Vi har förväntningarna att dagen ska bli inspirerande, fylld av skratt och givande diskussioner. Det är mycket förberedelser vi pysslar med nu. Vi planerar utställning, vi marknadsför evenemanget bland alla barnmorskestudenter på Arcada och vi förbereder demosimuleringar som ni kommer kunna följa på plats! Till vår hjälp har de äldsta barnmorskestudenterna lovat att komma och visa det som är förlossnings relaterat, eftersom vi inte haft den kursen ännu.

Vi kommer stolt att visa upp våra fantastiska simuleringsutrymmen. Här har vi tillbringat ganska mycket tid under hösten då vi haft kurs i både mödrarådgivning och barnsäng (BB-vård). Nytt för i år är att vi fått ett mottagningsrum till simuleringen. Här övade vi rådgivningssituationer. I förlossningssalen övade vi barnsängssituationer. När vi simulerar går någon in i simuleringen och utför caset medan klassen sitter och följer med på en skärm. Sedan får man feedback av sina klasskamrater efter caset. I början var detta skrämmande, men nu det här senaste året har simuleringarna bara varit roliga. Där får vi chansen att öva, och att göra fel. För gör vi fel i simuleringen, lär vi förhoppningsvis något av det och gör sedan inte om dem felen igen. Filmkamerorna glömmer man i princip bort så fort man går in i simuleringen.

Hoppas vi ses den 1 november! Anmäl dig här.

Sofia Svenfelt
Barnmorskestudent BM13