Student Life

Board 2015: Markus Sjöholm

March 30, 2015

+2

Lär dej känna ASKs styrelse 2015 lite bättre, styrelsemedlem Markus Sjöholm ansvarar för ASKs evenemang.
Get to know ASK’s Board of 2015 a little bit better, member of the Board Markus Sjöholm is in charge of ASK’s events.

1. Drömstad att bo i?
Drömstad att bo i, det tror jag har aldrig tänkt på. Lovisa är ju förstås helt perfekt förutom på vintern, Vasa är ganska najs och jag gillar dialekterna där och i närtrakterna av Vasa, men jag tror nog ändå att min dröm stad att bo i är Zakopane i Polen med sin mysiga gågata mitt i centrum och ljuvliga skidbackar, ända minuset är språket för det förstår jag inte alls.

2. Vad är ditt högsta mål inom ditt blivande yrke?
Mitt högsta mål inom mitt blivande yrke är ju förstås att se till att alla framtida hus och byggnader jag kommer att vara med och bygga eller renovera kommer att ha den bästa VVS-tekniken och vara VVS-tekniskt bra planerat så att Finland och där efter hela värden blir ett bättre ställe.

PS. VVS står för Värme, Ventilation och Sanitet

3. When you were little, what did you want to become as a grown up?
When I was a little boy I tried almost every hobby they could offer me in my tiny little hometown of Loviisa. I soon noticed that the thing I felt the most passion for was skateboarding. After I noticed that you could find me every single day at the skate park. So, I guess my biggest dream when I was little was to be a professional skateboarder.

4. Where do you see yourself in ten years?
I see myself working in a good team with awesome people and probably being in charge of some responsible tasks. Then I see myself also having a nice quiet cabin close to the sea or a lake where I can develop my ideas, which might later lead to me having a company of my own.

5. Vilken är din favorit maskin på Borgbacken?
Tyvärr har jag inte funnit mig själv på Borgbacken på kanske 10 år så det här är en väldigt svår fråga. Antagligen de där bilarna som man åker runt och krockar varandra med, fastän jag inte är säker om man ens får krocka med dem.

Du kan kontakta Markus på:
You can contact Markus on:
markus@asken.fi
045 327 4225