Entrepreneurship

Manchester round one

September 5, 2013

+1

Arcadastudenterna Markus Mittler och Mathias Dahlqvist bloggar från Entrepreneurship festival i England 4-6.9.2013. I bloggen berättar de om sina intryck och upplevelser på plats i Manchester:

Helou!

Nu har jag och Markus överlevt första dagen i Manchester. Klockan är just sju och alla andra sover ännu men vi är uppe och skriver för er.

Under gårdagen blev vi utsatta av massor av entreprenörskaps networking. Otroligt att det finns 200 superhypade unga entreprenörer under samma tak. Man skulle aldrig tro hur mycket bra ideér det finns!

Vi hoppade på flyget tidigt på morgonen och var i Manchester 9.30. Vi hittade lätt fram till vårt hotell med hjälp av en professor vi träffade på gatan. Campuset i Manchester är väldigt stort och täcker ett stort område av staden. Tyvärr är staden ganska lugn för att de som studerar börjar först i slutet av september. När evenemanget började var vi tvungna att networka för fullt, vi hade två timmar tid på oss att bilda en grupp bestående av sex personer som vi kommer att jobba med under resten av veckan. Vi hittade till slut en grupp bestående av oss två, Mayowa från Nigeria, Eduardo från Mexico, Rodrigo från Chile, Mario från Mexico och Sebastian från Chile.

Efter att vi bildat vårt team började vi arbeta med vår företagsidé som vi kommer att pitcha på fredagen: nu har vi 30 timmar på oss att utveckla och sammanställa den. Preliminärt kommer vi och Mayowa att pitcha ideén för panelen imorgon. Mera om vår businessidé får ni läsa i nästa blogginlägg.

På kvällen var vi till Town Hall där några gäster berättade sina historier om hur de blivit företagare och vad de har gjort. Samtidigt invigdes festivalen och vi fick veta att 700 personer sökt till festivalen och 200 av dessa hade blivit antagna. Bland dessa 200 deltagare finns det 47 nationaliteter, WOW!

Företagarna som berättade om sig själva var Lord Bilimoria of Chelsea som är grundare av Cobra beer och Lee Strafford som var en av grundarna i PlusNet och en internetpionjär. Lord Biliomoria är från Indien och hade flyttat till England för att studera då han var 19 år. När han utexaminerades ville han börja brygga öl, och alla tyckte han var galen – inte ens hans pappa stödde hans val. Men i dag driver han ett av landets ledande bryggerier!

Lee Stafford byggde upp sin internetbusiness i slutet av -90 talet och i början av 2000-talet. Hans företag är verksamt ännu idag, och då Stafford sålde sitt företag 2007 fick han över 60 miljoner pund för det och tillika gick han i pension, inte dåligt för en 35 åring!

Nu ska vi på morgonmål med vårt team, vi har dagen fullspäckad med program bl.a. pitching coaching!

/Mathias & Markus