Entrepreneurship

Inside Entrepreneurship Festival 2013. Spänningen stiger.

September 1, 2013

+4

Hej!

För tillfället är vi aktuella inom entreprenörskap för att vi är på väg att delta i UK Trade & Investment Entrepreneurship Festival 2013 i Manchester från och med onsdagen. Under denna fem dagars period kommer vi att hålla skolan och dess studenter a jour om hur festivalen fortskrider och vilka idéer samt intryck vi får under festivalen.

Nu är Mathias från Arcadas företagsekonomi program och jag som studerar distribuerade energisystem ärade att få köra igång Inside Arcadas första blogg inlägg i serien ”Entrepreneurship”!

Under festivalen kommer vi att få lära oss massor, träffa nya människor och höra om nya idéer. I bloggen kommer vi att uppdatera de bästa bitarna och det som vi tycker att ni ska veta. UKTI Entrepreneurship Festival 2013 är en festival för personer som någon gång startat ett företag eller är på slutrakan av studierna och har funderat på idén att starta eget.

– Varför är vi överhuvudtaget på väg?

Mervi Hernberg som ansvarar för företagsoasis i Arcada föreslog idén i juni och frågade vem som var intresserad. Då bestämde vi med Mathias att skicka in ansökan till arrangörerna för att kunna delta och diskutera intrycken från festivalen med varandra. Lyckligtvis blev vi valda och efter ett möte med kommunikationsavdelningen samt Mervi är vi nu i startgroparna och otroligt peppade inför resan!

Vad vi vill göra är att ta vara på så mycket vi kan av tankar, uppfinningar, strategier och den allmänna atmosfären för att kunna ha nytta av det i framtiden och samtidigt hämta med så mycket vi kan tillbaka till högskolan. Denna blogg var ett förslag från skolans sida och passar verkligen bra som ett medel för att låta alla se vad som är igång på mässan. Så följ med oss under nästa vecka ifall det väcker ditt intresse!

Redan nu ser vi fram emot att höra David Carter från The Corporate Group som blev vald till årets entreprenör i Storbritannien 2012 och startade sitt egna projekt i 21 års ålder. Mera info om det finns här. Överlag kommer det att vara skoj att träffa 200 studerande och unga från överallt i världen. Några av dessa har redan stiftat bekantskap med på festivalens interna Yammer sida vilket var alldeles nytt för oss båda.

Förhoppningsvis kan vi överföra något till läsarna och kommentera gärna ifall det är något ni undrar över! Jag kommer också att försöka dela med så mycket jag kan på Twitter” följ gärna med där också. Nästa blogg post sköter Mathias. Nuff’ said.

Markus Mittler & Mathias Dahlqvist