Alumni

Vårhälsning till alumnerna!

March 23, 2018

Hoppas ditt år börjat bra – vi är redan i mars och våren är på kommande. På Arcada pågår ansökan för höstens utbildningar för fullt. Funderar du på att studera vidare? Ansökan till våra fyra svenskspråkiga och fem engelskspråkiga masterutbildningar är öppen t.o.m. 28 mars. En nyhet för året är att våra svenska masterutbildningar från och med hösten erbjuds helt online!

Året på Arcada har börjat fartfyllt med bl.a. rekordantal deltagare på My Future Work –  Arcadas nätverks- och rekryteringsevenemang som erbjuder möjligheter för studenter, alumner och arbetslivsrepresentanter att mötas.  Något annat som är aktuellt är att vi i och med den nya dataskyddsförordningen GDPR, som berör även oss på Arcada, bl.a. kommer att ta i bruk ett nytt kontaktregister. Vi återkommer senare under året till dig angående det.

Själv har jag under de senaste veckorna haft glädjen att få ta del av Arcadaupplevelsen ur ett studentperspektiv genom att sitta med på föreläsningar. Häromdagen deltog jag i Arcadas entreprenörskurs, där studenter pitchade sina idéer. Det är inspirerande att se våra studenter jobba, få stöd av alumner, utvecklas och komma till insikter. En annan kurs jag tog del av var en breddstudiekurs där studenter framförde idéer om hur vi kunde synliggöra Arcadas lokaler med hjälp av AR/VR-verktyg. Kursen har förverkligats i samarbete med företagen Arilyn och Vizor. I båda kurserna deltog studenter från olika utbildningar och branscher. Jag fascineras av deras kunskap, idérikedom och motivationen att lära sig nytt. De har fräscha idéer, tänker hållbart och det råder ingen tvekan om att de kommer att klara sig fint i arbetslivet.

På tal om Arcadaupplevelsen – har du sett vår senaste Arcadavideo, som producerats i samarbete med alumner? Kolla in den om du ännu inte sett den.

Nästa alumnträff blir 25.4 för fysioterapeuter – så håll utkik efter inbjudan fysioterapeuter! Mer information inom kort.

Önskar dig en glad vår!

/Mia