Alumni

Sommarhälsning till alumnerna

June 21, 2017

Jag har under läsåret som gått haft chansen att jobba tillsammans med Arcadas studenter i ett flertal projekt, då de fått uppdrag via kommunikationsavdelningen eller samarbetat med externa samarbetsparter. Det är jag otroligt glad för – det har varit berikande att få samarbeta med studenter och få en inblick i hur dagens studenter tänker och att se deras glädje och de fantastiska resultat de åstadkommer. Vi har bl.a. publicerat videon om effektiv jobbsökning, som stöd för sådana som söker jobb. Vi har också haft glädjen att i samarbete göra evenemang och följa med studenter som gjort sina examensarbeten som stöd för långtidssjuka barn. Nyblivna alumnerna Gabriella och Julia gjorde en animation om magnetröntgen för barn.

Jag talade häromdagen även med en nybliven alumn, som berättade att han sålt sitt företag, som han grundat under studietiden. Vilken resa han gjort redan under studietiden! Det är intressant, roligt och belönande att höra alla historier om vad som är på gång för alumner som nyutexaminerade, mitt i arbetslivet eller på väg att avsluta det. Alla har sin stig och berättelse, och jag är glad och tacksam att få höra din story. Ta gärna kontakt om du vill berätta om din karriär för våra nuvarande studenter.

Nu har vi sommarkänsla, känner naturens härliga dofter och första doppet i havet är redan avklarat. Nu vill vi känna sanden mellan tårna, ligga i hängmattan och läsa – eller bara samla kraft inför hösten. Ett tips om du inte har något att läsa, eller om du hellre lyssnar– under läsåret publicerade vi Ledarskapspodden där fler alumner delar sina erfarenheter kring ledarskap. Vi får också höra lektor Mia Forss diskutera ämnet.

I höst kommer vi bl.a. att arrangera olika alumnträffar för barnmorskor, ingenjörer och fira medianomutbildningens 20-års jubileum. Håll utkik i samband med att nästa läsår startar – då finns det mer information och inbjudningarna går ut. Hoppas vi ses då!

Ha en riktigt skön och avkopplande sommar!

/Alumnkoordinator Mia