Cooperation, Events

Sista Lucian på gamla Barnkliniken och Barnets borg

December 15, 2017

+1

Lucia på barnkliniken är en gammal tradition mellan Arcadas sjukskötarstuderande och Barnkliniken.
– Traditionen har åtminstone levt från 1960 talet. Marita Lindström jobbade först på Folkhälsan sedan som lärare i barnavård och barnsjukvård på Helsingfors svenska sjukvårdsinstitut och hon tog med sig traditionen från Folkhälsan dit så vitt jag vet
Jag var med som student 1976 och som lärare i många år, kommenterar Gun-Britt Lejonqvist.
De senaste åren har det varit sjukskötarstuderande som på egen tid ordnat välgörenhetseventet.

Årets Lucia är en milstolpe. Förutom att Finland fyller 100 år så är det även sista Lucian på den gamla Barnkliniken och Barnets borg. Eventet ordnades i år igen av två sjukskötarstuderande, men det nya var att personerna som deltog i Luciatåget var från olika utbildningar. Dessutom ansökte vi om en donation från Lupus Marthor för att köpa julgransbollar av plast för att dela ut till barnen.

Kärnan med Lucian är att sprida och skapa julglädje, hopp samt minnen. Att se hur anhöriga och personal blir tårögda samt se barnen få en gnista av glädje och hopp är en otrolig känsla. Vi är otroligt tacksamma för att fått ordna Lucian och detta skulle ha varit omöjligt utan det goda samarbete som ligger bakom det hela.

Vi vill tacka Matteus församling som lånade Lucia utrustningen för eventet. Vi vill även tacka Lupus Marthor för donationen för att köpa presenterna för barnen på sjukhuset. Sist men inte minst vill vi tacka alla studerande som gett sin tid och Barnkliniken för ett gott samarbete.

Trots att årets Lucia var den sista på den gamla Barnkliniken, betyder det inte att traditionen upphör. Samarbetet mellan Arcada och Barnsjukhuset kommer att fortsätta. Nästa år kommer Lucian att ordnas på det nya Barnsjukhuset. Om ni är intresserade av att vara med i Luciatåget 13.12.2018 kan ni anmäla er till eventet nästa höst.

Med vänliga hälsningar

Nicole Fredriksson
Sjukskötare 2015