Projects, Student Life

Rekryteringskanal för unga proffs av unga proffs

October 29, 2013

+4

Jag har under året som gått haft chansen att jobba tillsammans med Arcadas studenter i ett flertal projekt, då de har utfört sin praktik på högskolans kommunikationsavdelning. Det är jag otroligt glad för – det har varit berikande på många sätt för oss alla i teamet. Vi har fått in ny kunskap, ta del av nya och fräscha idéer och även av ärlig respons – praktikanterna i sin tur har fått ta del av den mångsidiga kunskap som finns i vårt team och fått värdefull arbetserfarenhet.

Ett av de projekt som vi jobbat med under sommarhalvåret är förnyelsen av Arcadas elektroniska anslagstavla för jobberbjudanden. Vi var alla ense om att tjänsten inte bara kräver ansiktslyftning utan att dess funktioner ska förnyas från grunden. Det enda som blev kvar var namnet, Job Board. Det är ett namn som många av våra studenter, alumner och samarbetspartners redan känner till, så vi beslöt oss för att lämna namnfrågan orörd. Målet var att ta fram en användarvänlig och modern rekryteringskanal som betjänar både den som söker jobb och den som erbjuder jobb enkelt och lätt. Vi bestämde oss för att den nya Job Board ska vara så lätt och intuitiv att använda så vi inte behöver sätta krut på att skapa en tjock användarguide.

Nu några månader senare kan jag glatt konstatera att studenterna har rott projektet lyckligt i hamn. De har jobbat målmedvetet och tog från början ett aktivt grepp om projektet. Med stöd av Sara på Arcadas Karriärservice, erfarenheten av webbtjänster hos kommunikationsteamet och erfarenheter av användningen av den tidigare anslagstavlan för jobberbjudanden växte den nya tjänsten fram på en ny plattform, med nytt användargränssnitt och nya funktionaliteter. Nu är det lätt för den jobbsökande och arbetsgivarna att hitta varandra på rekrytjänsten.

Vad kan jag annat säga just nu än att jag är stolt över vår högskola och våra duktiga studenter och glad över att vi har en ny modern rekryteringskanal. Nu hoppas jag att både studenter, alumner och arbetsgivare hittar vårt nya tillskott bland högskolans tjänster. Kolla också du in vår nya Job Board och berätta vad du tycker.

/Gunilla