Cooperation, Events

My Future Work 2017 – ett nätverksevenemang för alla

February 2, 2017

Årets My Future Work, som ägde rum förra veckan, samlade hundratals deltagare ivriga på att utvidga sina nätverk, knyta kontakter och utbyta erfarenheter. Vi fick bl.a. höra en av talarna, Roy Herold från MPS, tala under rubriken ”Network to get work”, vilket var mycket inspirerande.

My Future Work är framför allt ett nätverksevenemang, även om de över trettio arbetslivsrepresentanter som deltog också var ute efter att rekrytera duktiga studenter eller erbjuda uppdrag för examensarbeten. Att bygga upp och upprätthålla sitt nätverk är dagens melodi om du vill hänga med och få veta vad som är aktuellt inom din bransch, utbyta erfarenheter och lyckas i arbetslivet.

Varför är det bra att bygga upp ett professionellt nätverk? Vad kan nätverket ge dig och du dina kontakter? Det finns statistik som visar på att minst 60 procent (t.o.m. mer enlig en del rapporter) av arbetssökande hittar jobb via sina nätverk. 94 procent av rekryterare planerar att använda eller använder sociala medier i sin rekrytering.  89 procent av alla rekryterare säger att de redan använt Linkedin för rekryteringen. Det här är en del av de punkter Roy Herold lyfte upp i sin presentation. Var kan du bygga upp ett nätverk? T.ex. genom att vara aktiv på sociala medier eller delta i  rekryterings- och nätverksevenemang. Ta tillfället då det erbjuds och knyt kontakter. Presentera dig, ge ett stadigt handtag och fråga vem är du och vad gör du? Vad har ni att erbjuda? Vad kan jag erbjuda er? Fundera i förväg på vem du är, vad dina styrkor är och vad du kan bidra med. Erbjud dina kontakter och ditt nätverk din hjälp, men var inte heller blyg för att själv be om en hjälpande hand. Det är enklare än vad du tror, det handlar om vara öppen för nya möten och erfarenheter.

Årets My Future Work erbjöd nya kontakter, rekryteringstillfällen och inspiration. Många lärde sig nytt om olika organisationer och hörde fascinerade berättelser om företagande av Kristian Ranta och Ray Lindberg. Både Ranta och Lindberg lyfte upp företagandets utmaningar, hur det på sätt och vis är ett livstilsval och hur otroligt belönande det är att lyckas i sitt karriärval som företagare då man får jobba med precis det man brinner för. De delade med sig av sin energi och passion och båda talarna inspirerade publiken med sin öppenhet och ärlighet.

Hoppas vi ses igen i nätverkandets tecken!

/Mia

Ps. Nu är det dags för er studenter att börja söka sommarjobb eller praktik, om ni inte redan börjat. Vi tänkte ge er lite hjälp på traven genom att inom en snar framtid publicera en rad korta videon som första årets mediastudenter producerat inom kursen Introduktion till medieproduktion. Experten som ger svar på frågor om att söka jobb är vår alumn, rekryterings- och karriärkonsulten Christel Isberg. Håll utkik efter dem!