Events

Mäss-november

December 11, 2015

-1

Jag stiger in i en ljus och luftig hall. Människor går med snabba steg, musik spelar ur högtalarna och jag känner spänningen i luften. En iver har lagt sig över Botniahallen i Vasa. Det är dags för KnowHow-mässa.

Jag och tutorerna Daniel, Emelina och Jennie bygger smidigt upp Arcadas monter. Med gemensamma krafter går det ganska snabbt och precis när vi lägger de sista detaljerna på plats börjar hallen sakta fyllas med människor. Den första personen som stannar till vid vår monter ser ovanligt bekant ut. Min första tanke är att alla i någon mån ser bekanta ut eftersom jag är på hemmaplan. När jag går närmare ser jag att det är min studiehandledare från högstadiet och gymnasiet, Stefan.  Han konstaterar att han numera inte har lika bra koll på vem som studerar vid vilken högskola när det inte längre publiceras listor över antagna studerande, men minns bland annat mycket bra att jag har studerat International business vid Arcada. Efter att ha småpratat en stund skyndar han glatt vidare. Jag tror inte att han ännu idag vet att det var han som introducerade Arcada och International business för mig.

November har varit en väldigt händelserik månad. Mässor och skolbesök har avlöst varandra och både studenter och personal har varit engagerade. Samarbetet med studiehandledarna har fungerat bra, vilket är viktigt eftersom vi strävar att nå samma mål nämligen att hjälpa studenterna i sina beslut inför framtiden. Genom att synas på mässor, visa våra lokaler, diskutera olika utbildningar och framför allt ge alla en chans att få en så bred bild av vilka möjligheter som finns underlättar vi mycket för dem som söker. Så till alla er som har besökt vår monter på mässorna eller som har haft chansen att komma och hälsa på oss, hoppas att vi har hjälpt er på vägen och att vi ses i framtiden!

/Azra