Education, Entrepreneurship

Markus jagar Finlands bästa sommarjobb

May 14, 2013

+4

Markus Mittler (t.v) fick tillsammans med Max Lindholm motta tredjepris Rotary startup Challenge för några veckor sedan. Nu vill Markus bli Finlands nästa energiambassadör.

Arcadastudenten Markus Mittler, 22, kan om några veckor vara Finlands nästa energiambassadör, som under hösten ger sig ut i världen för att representera Nordens största energikluster. För att gå vidare till slutintervju drar Markus nu igång en marknadsföringskampanj för att samla röster.

Tio länder på två månader, och möjligheten att bekanta sig med hur man internationellt löser globala energifrågor. Det är inget dåligt sommarjobb Nordens största energikluster, EnergyVaasa, erbjuder personen som får i uppgift att som energiambassadör representera tio Vasaföretag ute i världen. Under våren lediganslogs det som har kallats ”Finlands bästa sommarjobb”. Bland hundratals sökanden har man nu valt ut 15 personer som gått vidare. En av dessa är Arcadastudenten Markus Mittler, som utbildar sig inom distribuerande energisystem.

– Jag har alltid varit intresserad av energifrågor och alla möjligheter som branschen erbjuder. Detta känns som en unik språngbräda karriärsmässigt, och som en otrolig chans att marknadsföra den potential som vi i Finland har inom området. Samtidigt vill jag självklart också föra fram Svenskfinland, Arcada och utbildningsprogrammet i distribuerande energisystem, säger Markus.

Under måndagen ( 13.5) drog han igång en omfattande kampanj på sociala medier, bland annat genom en egen blogg och genom videoinlägg från Tyskland, där Markus just nu befinner sig för att genomföra sina utbytesstudier.

– En av energiambassadörens viktigaste uppgifter är synligheten i sociala medier. Nu följer en tio dagar lång marknadsföringskampanj, där alla vi 15 som gått vidare gör vårt yttersta för att få så många röster som möjligt. Till slutintervjun går fem personer, och en av dessa fem går vidare baserat på rösterna från allmänheten, förklarar Markus som redan planerar nästa blogginlägg om bioenergi.

Under våren deltog Markus tillsammans med Max Lindholm, i Rotary startup Challenge, en tävling för att stödja entreprenörskap i Helsingforsregionen. Även här nådde Markus framgång, då han tillsammans med Max tog en tredjeplats för affärsidéen för företaget EnergOy.

– Jag ser det som en enorm fördel att jag genom mina studier, fått delta i Rotary startup Challenge under våren. Jag är övertygad om att det stärker mina chanser i tävlingen, och jag hoppas att fler, såväl studenter som allmänheten, får upp ögonen för de intressanta möjligheter som energiteknik för med sig.

Vi på Arcada håller tummarna för Markus och hoppas han snart kan titulera sig energiambassadör!
Markus Facebooksida hittar du här.