Education, Events

Inskriptionen sparkade igång det akademiska året

September 8, 2016

-1

Öppningen av Arcadas tjugoförsta läsår firades i karnevaltema i fullt solsken på campus i Arabiastranden. Inskriptionsfestligheterna samlade traditionsenligt nya studenter, tutorer, studentföreningarnas styrelser, medarbetare och inbjudna gäster till en högtidlig, men samtidigt glad fest. Visst känns det högtidligt att höra Arcadafanfaren öppna festligheterna och att lyssna till rektor Henrik Wolffs inskriptionstal då han förklarar det nya läsåret öppnat och önskar alla lycka till! Det är startskottet som välkomnar oss alla till ett nytt läsår på Arcada.

I årets inskriptionstal tog rektor Henrik Wolff bl.a. fasta vid utmaningar och förändringar i dagens globala värld och arbetsmarknad och vad det ställer för krav på högskolornas utbildning och forskning och vad det innebär för såväl studenter som medarbetare. Styrelseordförande Arne Wessberg i sin tur talade om betydelsen av flexibilitet i ett samhälle av ständig förändring. Tänkvärda ord!

Efter studerandekårens hälsning fortsatte festligheterna på stora torget med en välkomstskål, tilltugg och glad samvaro till tonerna av Sibeliusakademins studenter.

Missade du inskriptionen? Nu har du chansen att bekanta dig med både tal och bilder.

Arne Wessberg, styrelseordförande
Henrik Wolff, rektor
Jenna Kortelainen, styrelseordförande, Arcada studerandekår – ASK

Vi på Arcadas kommunikationsenhet önskar alla ett givande och framgångsrikt läsår.

/Gunilla