Cooperation, Education

Hur sticker man ut på arbetsmarknaden? My Future Work 2016 gav oss svaret!

January 26, 2016

My Future Work, det årligen återkommande rekryterings- och nätverksevenemanget på Arcada, besöktes i år av en strid ström av studenter. De hade möjlighet att bekanta sig med ett trettiotal företag och organisationer som sökte nya talanger för bl.a. praktik och examensarbetsuppdrag.

Temat som genomsyrade årets My Future Work var hur man sticker ut på den föränderliga arbetsmarknaden.  Mikael Forsström, Arcadas lektor och expert på det professionella businessnätverket Linkedin, delade med sig matnyttiga tips om hur nätverket kan användas effektivt för jobbsökning. Studenterna hade också chansen att få tips om onlineintervjuer och att prova på att göra en video-cv. Arcadas alumn och företagaren Christel Isberg (2BCn) tipsade studenterna i bl.a. effektiv jobbsökning och vad en säljande CV innehåller. Under dagen fick studenterna också information om vilka specifika drag som kännetecknar den finländska arbetsmarknaden.

Den intensiva dagen – där intervjuer, workshops och mässa på stora torget varvades – avslutades med professor Alf Rehns föreläsning. Jag är säker på att vi alla som lyssnade på hans medryckande föreläsning insåg vikten av att våga tänka och vara annorlunda oberoende om man söker jobb eller skapar det själv. Kunskap behövs, men även viljan och modet att sticka ut och nyfikenheten att lära sig nytt.

Både studenterna och arbetslivsrepresentanterna var förväntansfulla inför dagen. Vid dagens slut gick de åt varsitt håll, en del tillbaka till studielivet andra till arbetslivet, men jag är säker på att en del kommer att träffas på nytt!

Ett stort tack till alla som möjliggjorde My Future Work 2016 – vi ses nästa år igen!

/Gunilla