Cooperation, Events

My Future Work 2015

January 22, 2015

+2

My Future Work 2015 samlade hundratals studenter

Det årligen återkommande evenemanget My Future Work, hade i år över 20 arbetslivsrepresentanter på plats på jakt att rekrytera Arcada studenter. Hundratals studenter sökte sig Stora Torget för att nätverka och disktuera med företagen och organisationerna på plats. Peter Fredman, vd för Esikmo Finland, berättade sin story som företagare och donerade i samband med sin föreläsning 100 st Taivas+Helvetti vol.2 böcker, där hans story finns berättad. Böckerna gick direkt till Arcada studenter. Tack Peter för din donation!

Ray Lindberg, BeGood, inspirerade publiken med sin story och sin öppenhet då han berättade om sitt liv som entreprenör och boken Win-win-win. Ray delade sina erfarenheter och gav goda råd, före han spontant delade ut boken Win-win-win till åhörarna. Det här mottogs förstås med tacksamhet och glädje!

En av workshoparna handlade om att öva sk. elevator speech, då du inom 30 första sekunderna ger bra intryck och övertygar din åhörare att du är en bra typ att anställa. Workshopen var populär och rolig, eftersom övningen var i hissen under åkturen till femte våningen och tillbaka tillsammans med Christel Isberg. Linkedin workshopen drog en jämn ström studenter, som byggde upp eller uppdaterade sin profil tillsammans med Mikael Forsström och Max Edin som fotograf.

Spontana kommentarer från utställare under dagen var “vilken härlig atmosfär ni har här”,  “bra kandidater har kommit och tala med oss” och ” det är viktigt för oss att vara med här på Arcada – vi kommer definitivt nästa år igen”. Vi tackar alla utställare, studenter och alla som deltagit i My Future Work! Det blev ett lyckat My Future Work!

 

/Mia och resten av My Future Work-teamet