Events

Följ valdebatten Meidän Finland live här! (Sön 29.3 kl 13.00)

March 26, 2015

+1

Söndag 29 mars kl. 13.00 ordnas det en tvåspråkig valdebatt inför det kommande riksdagsvalet. Debatten arrangeras av Ungdom mot rasism i Finland i samarbete med yrkeshögskolan Arcada och forskningsprogrammet MEDA. Debattens tema är antirasism där följande tre ämnen behandlas: asyl, diskriminering och minoriteter.

Vårt mål med riksdagsvalsdebatten är att göra antirasism till ett tema i det kommande riksdagsvalet. Vi vill med denna valdebatt erbjuda ett forum där dessa frågor kan diskuteras och besvaras utan de retoriska knep och dimridåer av okunskap som ofta figurerar i sociala medier och på kommentarsidor. Vi kommer att tillåta alla politiker att tala öppet om vad de och deras partier står för i olika svåra frågor, så folket vet vilka värderingar som de röstar på. Vi kommer att tillåta alla åsikter, men partierna har fått information om att skicka sakliga politiker, för att vi ska undvika populistiska uttalanden som stöder en rasistisk retorik. Premisserna för valdebatten är att skapa en öppen debatt och en öppen diskussion där alla parter, även de som diskuteras, respekteras.

Deltagare i debatten är: Eva Biaudet (RKP), Karl-Mikael Grimm (Kesk.), Dan Koivulaakso (Vas.), Markku Saarikangas (PS), Daniel Sazonov (Kok.), Maria Vuorelma (Vihr.), Thomas Wallgren (SDP).

Debatten livestreamas direkt här i det här blogginlägget och det bästa är att du kan delta i debatten! Genom att reagera och fråga frågor genom #MeidänFinland på twitter!