Alumni, Events

Rekordantal examinander när vårens examensceremoni firades!

June 19, 2018

Återigen avslutas ett läsår med examensceremoni på Arcada. Och vilket läsår det har varit! Inte nog med att vi murat grundstenen för våra nya studentbostäder på Byholmsgränden, firat vår studerandekår ASK’s 20-års jubliéum och fått en ny rektor – vi har dessutom utexaminerat rekordantal studenter från Arcada denna vår – hela 290 stycken!

Fredagen den 15 juni samlades våra examinander, gäster och personal för att fira när 171 alumnidiplom delades ut. Det var trångt på stora torget, men så blir det när man firar ett rekord. Denna gång framfördes examinandernas hälsning av Paul Nix. Paul kom till Arcada 2013 med ett brinnande intresse för miljön och återvinning. Genom sina studier landade han sitt drömjobb på 3dBear som tillsammans med Arcada utvecklat en metod för att använda återvunnen plast i 3d printning. I sitt tal tackade han inte bara för de kontakter han fått genom sina studier, utan för den kunskap han i dag besitter när han nu stiger in i arbetslivet som färsk Bachelor of Engineering. Läs Paul’s tal här.

Det är även tradition att en alumn framför sin hälsning till våra examinander. Denna gång framfördes alumnhälsningen av Andrea Bergman som 2004 utexaminerade som medianom. Sedan dess har hon bland annat arbetat som grafisk designer och journalist, och 2015 öppnade hon åter dörrarna till Arcada och en masterexamen inom media. Andrea valde att lyfta fram gemenskapen och uppmuntrade till att fortsätta hålla kontakt med Arcada. Läs Andrea’s tal här.

Slutligen avslutades ceremonin med stipendieutdelning innan det var dags att tillsammans höja en skål för våra examinander och välkomna dem med i vårt internationella nätverk av alumner.

För att låna Arcadas rektor Mona Forsskåhl i sin hälsning:
– Det här är ett rum fyllt av idérikedom och framtidstro – ett rum fyllt av just de kunskaper och kompetenser som behövs för att vi tillsammans ska kunna skapa ett bättre samhälle. Ett rum där framtiden finns samlad. Våra dörrar står alltid öppna för er, och vi vill hålla kontakt! Vi lovar att vi finns här för er när ni behöver oss, och att vi alltid strävar efter att vara lite bättre än vi var igår.

Hela examensceremonin sändes live och finns publicerad här:
https://www.youtube.com/watch?v=Kb9dEptKKHk

/Andréa, Arcada communications