Education, Events

Examen i jultider – vilken julgåva

December 19, 2014

+1

Att blir utexaminerad så här i jultider är som att få en extra julklapp – en julklapp man satsat några studieår av flit på och som det gäller att förvalta väl. En examen från Arcada är en god grund att stå på inför framtiden och på arbetsmarknaden som minst sagt är föränderlig. En sak som vi med säkerhet vet är att morgondagens arbetsmarknad ser annorlunda ut. Utvecklingstakten är rekordsnabb. Det enda sättet att hänga med är att just hänga med och gärna vara steget före. Det finns inga säkra arbetsplatser längre. Det som alltid har funnits har med säkerhet förändrats.

Allt det här talar för att framtidens globala arbetsmarknad behöver kreativa, företagsamma och internationellt sinnande problemlösare, och det är ju precis vad Arcadastudenter står för.

Idag deltog ett åttiotal studenter i Arcadas examensceremoni. Utöver rektors hälsning hörde vi alumnrådets medlem Christel Isberg hälsa alla utexaminerade välkomna med i Arcadas alumnnätverk. Socionom Touko Niinimäki framförde studenternas hälsning. Vi fick också njuta av Duo Emblas sång och musik.

Alla utexaminerade önskas lycka och framgång – var fortsättningsvis nyfikna, öppna för förändringar och ge inte upp utan kavla ärmarna och ni kommer långt!

/Gunilla

PS Vill du se fler bilder från ceremonin? Kika då förbi Arcadas Facebook-sida.