Education, Events

En viktig dag…

August 28, 2013

+3

Hundratals nya studenter väller in i högskolan – korridorerna som varit tysta under sommarmånaderna vaknar till liv. Startskottet för det nya läsåret har gått. Det är introduktionsdagar för nya studenter på Arcada och vårt campus i Arabiastranden fylls av liv och rörelse igen efter sommarlovet. Kan man vara annat än glad och dra på smilbanden när man ser de nya studenterna från när och fjärran samlas? Svaret är ett klart nej – visst är det roligt att korridorerna i Arcadahuset åter igen fylls av sorl och förväntan.

Jag och mina kollegor står och blickar ut över massan av nya studenter, som samlats på Stora torget. Äldre studenter som tutorer välkomnar glatt de nya studenterna och guidar dem runt på campus. Vi konstaterar samstämmigt – vilken viktig dag! Den här dagen innebär starten på studielivet och den framtida yrkeskarriären. De här nya studenterna har gjort ett viktigt val i livet, och tar nu ett steg mot vad de vill bli när de blir stora – här är de, de framtida kunniga proffsen. Jag är glad och stolt över att de valt just vår högskola för att hitta den egna vägen i yrkeslivet och för att utforska livet.

De nya studenterna har en spännande tid framför sig med allt vad studier och studieliv innebär. Jag hör hur en äldre student hälsar på en bekant nykomling och frågar henne hur det känns att börja studera?
– Pirrigt och roligt, svarar hon glatt. Och tillägger ”jag är säker på att det blir bra”.
Det låter som en positiv start på studielivet. Jag önskar alla Arcadastudenter lycka och framgång i studierna!

/Gunilla